Kirk Douglas și Anne Buydens. Cine este femeia pe care celebrul actor a iubit-o timp de 65 de ani

6 februarie 2020 12:27   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Kirk Douglas a murit la 103 ani, miercuri (5 februarie), lăsând în urmă cinci copii și o soție iubitoare, Anne Buydens. Legendarul star din Epoca de Aur de la Hollywood s-a stins din viață în Los Angeles. Anunțul trist a fost făcut de celebrul său fiu, Michael Douglas (77 de ani).

Kirk Douglas a avut o viață de film! El și Anne Buydens (100 de ani) s-au iubit timp de 65 de ani, ea fiind cea de-a doua soție a actorului. Cei doi au împreună doi copii, Douglas și Eric. Cel din urmă s-a stins din viață în 2004, în urma unei supradoze. El era cel mai mic fiu al lui Kirk Douglas. Marele actor a mai avut patru copii din prima căsătorie cu Diana Douglas, care s-a stins din viață în în 2015, pe Michael, și Joel. Cei doi au fost căsătoriți în perioada 1943-1951.

Kirk Douglas, refuzat de Anne Buydens la prima întâlnire

Marea iubire a lui Kirk Douglas a fost, însă, Anne Buydens, cea de-a doua nevastă. Ea s-a născut pe 23 aprilie 1919, în Germania. Anne este o filantropistă americană care a fugit din țara natală pentru a scăpa de naziști și a emigrat în Belgia. Și-a continuat studiile acolo, înainte de a se muta la Paris. Anne Buydens a devenit fluentă în mai multe limbi străine și și-a petrecut tinerețea ca traducătoare de filme. Ea l-a întâlnit pe Kirk Douglas pe platourile de filmare ale peliculei „Act of Love”. Kirk Douglas spunea despre Anne Buydens că este cea mai dificilă femeie pe care a cunoscut-o, într-un interviu citat de USA TODAY

„Era îngrozitoare! Era cea mai dificilă femeie pe care o cunoscusem. Eu eram un actor celebru și am invitat-o la cină, iar ea mi-a spus: Mulțumesc, dar sunt foarte obosită”, a povestit Kirk Douglas în urmă cu mai mulți ani. Anne Buydans s-a mândrit mereu cu faptul că s-a lăsat greu: „Nu se aștepta la asta. I-am spus că mă duc acasă și îmi fac singură o omletă, decât să ies cu el”.

Kirk Douglas a lucrat cu Anne Buydans, dar lucrurile au rămas la un nivel platonic pentru un timp. Actorul s-a lăsat bătut la un moment dat, însă publicista s-a îndrăgostit într-un sfârșit de el. 

Kirk Douglas a înșelat-o pe Anne Buydens cu mai multe femei

Kirk Douglas și Anne Buydens s-au căsătorit pe 29 mai 1954 și au împreună doi fii: pe Peter, de profesie producător, și pe Eric, un actor care a murit în mod tragic pe 6 iulie 2004, din cauza unei supradoze de droguri. În 2017, cuplul a lansat o carte numită „Kirk și Anne: Scrisori de Dragostre, Umor și o viață la Hollywood”. În carte, Anne Buydens a scris despre aventurile pe care Kirk Douglas le-a avut cu alte femeie, printre care și colege de-ale lui de la Hollywood. În mod șocant, marele actor nu și-a ascuns niciodată infedilatea față de soția sa, iar ea i le-a acceptat.

„Ce europeancă, am înțeles că nu este realist să te aștepți la fidelitate absolută într-un mariaj”, a scris Anne Buydens, citată de tabloidul britanic The Sun. Cu toate acestea, și-au păsatra jurămintele  pe care și le-au făcut la altar. „Până când moartea ne va despărți” - și-au promis cei doi în 1954 și așa a fost. 

Citește și

Kirk Douglas a murit! Legendarul actor avea 103 ani

Kirk Douglas: «Michael, e păcat să pierzi aşa o frumuseţe!»

Mai multe