La mulți ani, Oprah! Povestea neștiută a divei de abanos

29 ianuarie 2016 13:20   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Forţele ei, voluptuoase precum formele trupului, în continuă schimbare, a ei, cât şi-a lumii întregi, izvorăsc dintr-un trecut atât de aspru, că cicatricile s-au topit într-o piele impenetrabilă. După chipul şi asemănarea eroilor mitici, O. e definiţia clară a sensului suferinţei.

„Țin minte că, atunci când am deschis şcoala pentru fete, i-am spus Mayei Angelou, care e o mamă pentru mine: «Asta va fi moştenirea mea – şcoala», iar ea mi-a zis: «Nici n-ai idee care va fi moştenirea ta…»“ Sună arogant? E purul adevăr. Modestia şi mândria alterează spiritul, asumarea propriilor realizări, nu. Iar ea ştie că e o filă din istoria celor care-au schimbat lumea. Life Magazine a mers până într-acolo, încât a plasat-o într-un top al celor care au schimbat lumea chiar alături de… Iisus Hris­tos! Ori Elvis. E singura în viaţă… „Oprah e o lovitură de graţie, un meniu complet, voluminoasă, obraznică, tare, agresivă, amuzan­tă, drăgălaşă, spirituală, delicată, sinceră, cu picioarele pe pământ şi înfometată. S-ar putea să ştie cum s-ajungă la jugulara lui Phil Donahue“, remarca savuros jurnalistul Howard Rosenburg despre cea care avea să detroneze în câteva luni succesul pionierului talk show-ului, la finalul anilor ‘70.

Singurul miliardar de culoare din America, la ora actuală, s-a născut în sărăcia lucie a unui Mississippi rural, mânjit de rasis­mul anilor ’50, dintr-o mamă care abia-şi serbase majoratul. Până şi prenumele i-a fost scris greşit în certificatul de naştere, dat fiind că rudele ei nu ştiau să-l pronunţe corect pe cel iniţial, Orpah (după un personaj biblic). Într-o lume în care nici nu ştiam de existenţa acestui prenume, Oprah a devenit simbolul uneia dintre cele mai influente şi puternice femei din istorie. La 61 de ani, aniversează cinci ani de când s-a despărţit de „marea dragoste a vieţii sale“. Sau, mai bine zis, singurul „copil“ pe care l-a avut: emisiunea cu care a intrat în istorie, The Oprah Winfrey Show, cu zeci de milioane de spectatori din 150 de ţări, timp de 25 de ani. E adevărat, Oprah nu are copii biologici şi îşi asumă asta firesc. „Nu am regrete. Nu cred că aş putea avea şi viaţa asta, şi copii. Una dintre lecţiile pe care le-am învăţat este că trebuie atâta sacrificiu şi atenţie pentru a fi o mamă bună. Nimic din trecutul meu nu m-a pregătit pentru asta“, mărturisea ea într-un interviu pentru site-ul ce-i poartă numele.

Citește pe www.okmagazine.ro totul despre viața lui Oprah, într-un material aniversar!

Mai multe