Larry King a murit după ce a fost infectat cu Covid-19. Legenda televiziunii avea 87 de ani

23 ianuarie 2021 15:26   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Larry King, legendă a televiziunii americane, a murit la 87 de ani. Acesta fusese infectat cu Covid-19. Jurnalistul era internat de la începutul anului într-un spital din Los Angeles, acolo unde a și decedat.

„Cu profundă tristeţe, Ora Media anunţă moartea co-fondatorului, gazdei şi prietenului nostru Larry King care a murit astăzi dimineaţă la vârsta de 87 de ani la Cedars-Sinai Medical Center din Los Angeles”, a fost anunţul postat sâmbătă dimineaţa pe contul de Twitter al moderatorului. 

Larry King a luptat cu multe probleme de sănătate în ultimii ani, inclusiv un atac cerebral, survenit în 2020.

Larry King, care a fost gazda emisiunii Larry King Live de la CNN pentru 25 de ani, a avut o serie de probleme majore de sănătate de-a lungul anilor. În 1987, a suferit un atac de cord, în 2017 a fost tratat pentru cancer la plămâni, iar în 2020 a suferit un atac cerebral. 

Jurnalistul era în plin divorţ de soţia Shawn King, dar nici ea, nici cei doi fii, Chance şi Cannon, nu l-au putut vizita în spital. 

King mai avea un băiat, Larry King Jr, din căsnicia cu cea de-a doua soţie, Annette Kaye. Ceilalţi doi copii ai lui, Andy (65 de ani) şi Chaia (51 de ani) au murit în 2020. 

Legendă a jurnalismului american, King şi-a început cariera la finalul anilor '50, ca jurnalist de presă scrisă şi ca DJ în Miami. Ulterior, a ajuns să-şi extindă repertoriul de radio, intervievând celebrităţi şi comentând evenimente sportive.  În 1978, îşi lansa emsiunea radio naţională Larry King Show pe care a continuat să o ţină şi după ce a început show-ul său televizat, Larry King Live, pe CNN, în 1985.  Pentru calitatea emisiunilor realizate, jurnalistul a câştigat un Premiu Emmy, două Peabody Award şi zece Cable ACE Award. 

Mai multe