Legendă a muzicii rock, chitaristul Eddie Van Halen, a murit la 65 de ani din cauza unui cancer agresiv

7 octombrie 2020 7:47   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Eddie Van Halen, chitarist şi fondator al legendarului grup de hard rock din anii 1980 Van Halen, a murit marţi după "o lungă luptă" cu cancerul, la vârsta de 65 de ani. Anunțul a fost făcut de către fiul său, Wolf, prin intermediul unui mesaj scris pe paginile rețelelor de socializare.

Emblematică pentru hard rock-ului anilor 1980, devenit celebru cu melodia "Jump" vândută în milioane de exemplare în toată lumea, grupul Van Halen a fost înfiinţat în Pasadena, în apropiere de Los Angeles, de Eddie şi fratele său Alex (baterie), împreună cu solistul David Lee Roth. 

Eddie Van Halen s-a născut în Olanda, dar a crescut în Pasadena. Era considerat un chitarist virtuos şi s-a remarcat prin solo-ul de chitară pentru "Beat It" a lui Michael Jackson, în 1993, informează News.ro.  Chitaristul a fost considerat unul dintre cei mai buni chitariști a tuturor timpurilor, aflându-se pe locul 8 într-un top realizat de publicația Rolling Stones și pe primul în altul publicat de către "Guitar World".

În 2007, grupul a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. În 2012, formația Van Halen a lansat albumul de studio „A Different Kind of Truth”, ce a marcat revenirea trupei în peisajul rock american, după o pauză de aproximativ 2 decenii. 

Anunțul morții lui Eddie Van Halen a fost făcut de către fiul său, Wolf. "Tatăl meu, Edward Lodewijk Van Halen, a pierdut lunga şi dificila luptă cu cancerul în această dimineaţă", a scris Wolf Van Halen pe Twitter. "A fost cel mai bun tată la care puteam visa. Fiecare moment pe care l-am împărtăşit cu el pe scenă şi în afară a fost un cadou", a adăugat Wolfgang 'Wolf' Van Halen. 

Mai multe