Legendara actriţă Anna Karina a murit la 79 de ani. «Cinematografia franceză a rămas orfană»

15 decembrie 2019 14:45   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actriţa danezo-franceză Anna Karina a murit la 79 de ani, după o luptă cu cancerul. O legendă a cinematografiei franceze, ea era internată într-un spital din Paris şi se afla în compania celui de-al patrulea soţ, regizorul american Dennis Berry.

Născută în 1940, pe numele real Hanne Karin Bayer, Anna Karina a ajuns faimoasă în anii 60, când a jucat în şapte dintre filmele primul ei soţ, Jean-Luc Godard, printre care "Pierrot le Fou" şi "Bande a Part". 

"Anna a murit sâmbătă, într-un spital din Paris, în urma unei bătălii cu cancerul", a declarat agentul ei, Laurent Balandras, conform dailymail.co.uk.

Ministrul francez al culturii, Franck Riester, a publicat un mesaj pe Twitter, spunând că "cinematografia franceză a rămas orfană. Am pierdut o legendă".

A câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă la Berlin, la doar 21 de ani

Karina era încă adolescentă când a plecat din Danemarca, fără niciun ban, pentru a se stabili la Paris, unde a început o carieră în lumea modellingului. Ea a povestit că cea care a ajutat-o să îşi găsească numele de scenă a fost chiar Coco Chanel. A fost văzută într-o zi de Jean-Luc Godard, într-o reclamă pe celebrul Champs-Elysees. El i-a oferit o scenă nud în "A bout de souffle", dar Karina l-a refuzat. Cei doi au ajuns să formeze un cuplu şi erau împreună când ea, la nici 21 de ani, a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă pentru rolul din "A Woman is a woman", la Festivalul de la Berlin. 

A avut patru soţi

"Ne-am iubit mult, dar era greu să stai cu el. Era genul care îţi spunea că se duce după ţigări şi se întorcea acasă după trei zile", a povestit Anna Karina, într-un interviu în 2018. Cei doi au divorţat în 1965 şi nu şi-au mai vorbit niciodată. 

Anna Karina a mai avut alţi trei soţi, ultimul fiind Dennis Berry. 

Karina a fost şi un model de stil, fiind recunoscută pentru bretonul tipic francez, dar şi ochii creionaţi cu negru puternic. 

Mai multe