Maimuţa lui Michael Jackson vinde tablouri cu 2.000 $

2 iulie 2017 20:12   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Toată viaţa şi-a dedicat-o unui mare artist. Acum a venit rândul ca el însuşi să se dedice artei. Bubbles, cimpanzeul de 34 de ani, al lui Michael Jackson (29 august 1958 – 25 iunie 2009) s-a apucat de pictură.

Deşi întreaga planetă îl invidia pentru că Regele Pop îl purta peste tot şi îi făcea toate poftele, cimpanzeul Bubble nu a avut o viaţă fericită. Michael Jackson s-a plictisit de el la finele anilor ’90 şi, în 2005, Bubbles a fost nevoit să se pensioneze din lumea artistică, la doar 20 de ani.

A ajuns la Centru pentru Maimuţe Mari, din Florida. Diferiţi îngrijitori au lucrat cu el şi au încercat să îl ajute să treacă peste durerea despărţirii de Michael.

Bubbles nu a fost trecut nici în testamentul starului. Însă cu timpul a reuşit să se impună în comunitatea de cimpanzei de la adăpostul pentru primate devenind masculul Alpha.

Cimpanzeul de 84 kg şi 1,40 metri înălţime a devenit timid cu camera de luat vederi şi singurul prieten cu care mai socializa a fost Leonardo DiCaprio.

De câteva luni s-a apucat de pictură şi, datorită talentului, creaţiile sale se vând cu 2.000 de dolari.

Bubbles are o sensibilitate estetică abstractă, are un simţ cromatic aparte şi creaţiile lui suprarealiste sunt dovada clară că geniul lui Michael Jackson l-a influenţat profund pe pictorul cimpanzeu.

Banii strânşi din picturile lui ajung în fondurile centrului şi asigură necesarul acestuia.

Mai multe