Michael Jackson este mai căutat decât Britney Spears pe Yahoo

1 decembrie 2009 10:03   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

În momentul în care ştirea morţii lui Michael Jackson a fost dată publicităţii, traficul a fost copleşitor", depăşind ca număr căutările referitoare la inagurarea lui Obama, a spus ea.

Chan a apreciat că decesul lui Jackson a fost, pentru internauţi, atât intrigă, cât şi tragedie, în condiţiile în care a intervenit pe neaşteptate şi a fost şocantă.

"Ulterior, moartea lui a fost considerată omucidere, deci ancheta asupra crimei este în derulare. Moartea lui e în continuare o chestiune nerezolvată", a spus ea.

Ştirile de ultimă oră au fost cele care au generat căutări anul acesta. În plus, în ceea ce priveşte căutările cu conotaţii financiare, americanii s-au informat cel mai mult în legătură cu cupoanele şi cu şomajul.

Potrivit lui Chen, topul celor mai căutaţi termeni în 2009 reflectă "o imagine a lucrurilor care ne distrează, a plăcerilor noastre vinovate şi a ştirilor de ultimă oră".

Spears, cântăreaţa ale cărei probleme personale au fost în atenţia media în ultimii câţiva ani, a ajuns pe locul al cincilea în clasament, fiind surclasată de Megan Fox, şi devansând desenele animate manga Naruto.

"Britney a fost pe primul loc patru ani la rând şi nu toţi anii respectivi au fost plăcuţi pentru ea", a spus Chan.

"Twilight" a fost pe locul al doilea în clasament, urmat de WWE (World Wrestling Entertainment), Fox şi Spears. Naruto s-a plasat pe poziţia a şasea, urmat de starul din "American Idol", Kardashian, de NASCAR şi jocul online Runescape.

Yahoo a atras 18% din căutările efectuate în Statele Unite în octombrie, în timp ce Google a atras 65,4% din căutări, potrivit statisticilor score.com

Mai multe