Patrick Swayze - furie, tristeţe şi disperare

30 septembrie 2009 1:20   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul care a fost răpus luna aceasta de cancer s-a scufundat într-o stare de "mânie, amărăciune şi disperare" în momentul în care a aflat diagnosticul implacabil, echivalentul unei sentinţe cu moartea.

Swayze, decedat la vârsta de 57 de ani în urma unui cancer pancreatic, a încercat din răsputeri să accepte că nu mai are de trăit decât câteva luni, după ce doctorii i-au dat vestea sumbră în ianuarie 2008.

"Când doctorii de la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles au spus cuvintele cancer pancreatic, un singur gând mi-a venit în minte: Sunt un om mort", povesteşte actorul într-o înregistrare audio din autobiografia sa scrisă alături de soţia sa, Lisa Niemi, şi citată de Female First.

"Foarte multe lucruri îţi vin apoi în minte atunci când primeşti o sentinţă cu moartea, începând cu: De ce eu?", dezvăluie vedeta.

"Nu este greu să te scufunzi apoi în amărăciune. Pentru mine, şocul iniţial s-a transformat în autocritică şi vinovăţie", mărturisea Swayze în respectiva înregistrare.

Cu toate acestea, actorul şi-a recăpătat voinţa de a trăi şi a jurat să lupte cu boala. "Nu sunt pregătit încă să plec şi să fiu al naibii dacă o să las boala asta să mă ia înainte să fiu pregătit. Aşa că i-am spus doctorului: «Arată-mi unde este inamicul şi mă voi lupta cu el»", afirma Swayze care nu a fost dispus nici să renunţe la carieră până în ultimele sale momente.

Mai multe