Povestea de viață incredibilă a Sabrinei, voluptoasa care rivaliza cu Marilyn Monroe

11 octombrie 2017 23:37   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Sabrina a fost una dintre acele figuri celebre ale istoriei, a cărei amintire însă s-a pierdut în negura timpului. Deși a murit pe 24 noiembrie 2016, știrea dispariției sale a apărut abia peste un an. Povestea ei de viață este incredbilă. O tânără fără talent, dar devenită celebră prin frumusețea sa fantastică.

Pe numele său adevărat, Norma Ann Sykes, a fost o tânără care la vârsta de doar 19 a devenit faimoasă, deși nu avea nici cel mai mic talent în domeniul dansului, muzicii sau actoriei (în anii 1950, erau cele trei și cam singurele domenii prin care o femeie putea aspira la celebritate), după cum informează The Mirror.

Cum a ajuns „blondina prostuță”, originară din Regatul Unit să rivalizeze cu însăși Marilyn Monroe? Ei bine, totul s-a datorat unor calități fizice de excepție, care în zilele noastre sunt o necesitate absolută în lumea modelingului. Norma a fost apreciată, dorită, adorată, dar și invidiată pentru sânii săi voluptoși și formele armonioase care atrăgeau atenția tuturor pe stradă. Sabrina, cum a fost denumită de cei care au făcut-o celebră, a fost precursoarea tinerelor din prezent care ajung faimoase datorită unui bust generos. Dimensiunile 41-18-35 i-au adus Normei o avere.

„Englezoaica voluptoasă”, cum a fost supranumită, a devenit fotomodel, actriță, cântăreață de cabaret și un sex simbol al acelor vremuri. Ea a fost, dacă am putea spune, replica Marii Britanii la Marilyn Monroe a Americii. Frumusețea și faima sa au ajuns în atenția unor figuri celebre precum Elvis Presley și Frank Sinatra, doar doi dintr-o lungă listă de bărbați pe care i-a cucerit, până în ziua când a decis să se mprite cu un medic de la Hollywood.

Sabrina s-a născut în 1936 și a fost fiica inginerului Walter Sykes și a croitoresei Annie. Cel mai mare (și probabil singurul) talent al Normei s-a remarcat la înot. Ea a devenit o excepțională înotătoare, la vârsta de doar nouă ani, concurând deja în competiții. La un moment dat, ea și familia ei s-au mutat în Blackpool, unde părinții au condus un hotel la care se cazau numeroși artiști ai vremii. La vârsta de 14 ani, Norma s-a îmbolnăvit de poliomielită, din cauza căreia, a fost spitalizată doi ani și s-a aflat în pericolul de a-și pierde un picior.

Gândindu-se că s-ar fi putut să nu mai poată merge vreodată normal, doctorii i-au prescris un program de exerciții fizice pentru construcție musculară care au făcut-o să-și revină. Acest tratament a avut și un alt efect benefic pentru ea. Dintr-o fetiță grăsună, Norma se transformase într-o tânărăr superbă, cu forme armonioase și mai ales, sâni deosebit de atrăgători, deși era încă minoră.

Spitalizarea îndelungată a făcut-o să piardă legătura cu prietenii. La 16 ani, s-a mutat la Londra, unde a locuit singură și unde și-a câștigat existența ca menajeră și chelneriță. Treptat, ea a observat că atrăgea atenția pe stradă, iar oamenii (în special bărbații) chiar se opreau pentru a o privi, „mai ales când purtam pulover”, spunea ea.

S-a împrietenit cu fotograful Sydney Aylett, care a observat la rândul lui cum o privea lumea: de la priviri admirative, până la cele indecente. „Dar nu era doar bustul său. Ea radia o senzualitate pură”. După ce a obținut permisiunea mamei sale, Norma a fost ajutată de fotograf să-și clădească o adevărată carieră în modeling. Când i s-a explicat că celebrități ca Marilyn Monroe, Mansfield și Jane Russell au ajuns mari datorită busturilor mari, mama tinerei a înțeles aluzia și a răspuns: „Aha, înțeleg unde bați. iar Norma noastră are o pereche de frumuseți, nu-i așa?”

Viața ei a început să se schimbe din 1955, când a fost angajată la emisiunea de pe BBC, „Before Your Very Eyes”. Producătorii au numit-o Sabrina după personajul dintr-un film, interpretat de actrița Audrey Hepburn. Ciudat este că Norma nu știa să joace, să danseze sau să cânte, abia dacă și mergea cum trebuie pe stradă, dar audienței nu-i păsa de acest lucru, mai ales când Sabrina purta rochii strmte și despicate de-a lungul piciorului. Ea a fost prima femeie din Marea Britanie care a apărut decoltată la Tv.

Norma nu era apreciată pentru ceea ce făcea, ci pentru ceea ce arăta, sau mai bine zis, cum arăta, iar treptat, numele Sabrina a devenit un eufemism, un sinonim pentru bust generos. Devenise un sex simbol feminin care ocupa și un loc privilegiat și foarte căutat de bărbați, în ziarele vremii. Ulterior, Sabrina a luat lecții de dans, cântat, actorie și de oratorie și a ajuns să joace în opt filme. A mers chiar și într-un turneu internațional. În Perth, Australia, s-au adunat atât de mulți oameni să o vadă, încât acoperișul aeroportului s-a prăbușit pur și simplu sub greutatea celor 10.000 de fani ai Sabrinei.

ținutele sale, considerate îndrăznețe la acea vreme, i-au atras și neplăceri. Norma a fost dată afară de la un eveniment regal din cauza ținutei neadecvate. În viața personală, nu a dus lipsă de admiratori, iar pe lista cuceririlor s-au numeroși bărbați celebri. De la Elvis Presley și Frank Sinatra, până la Sonny King. S-a întâlnit chiar și cu Prințul Oscar de Hanovra, care a sărutat-o în public.

În 1967 s-a căsătorit cu medicul ginecolog Harold Melsheimer, a renunțat la showbiz și s-a mutat cu el la impresionanta proprietate a doctorului, din California. Mariajul lor n-a durat însă mai mult de zece ani, iar după divorț, viața ei a intrat pe nou făgaș. Sabrina a început să fie uitată și să trăiască în sărăcie, la mila vecinilor. Și-a dus bătrânețea cu grave probleme cu spatele care aproape au paralizat-o. Norma Sykes a murit la vârsta de 80 de ani, pe 24 noiembrie 2016, dar până și vestea decesului său a fost făcută publică abia peste aproape un an, când presa britanică, i-a spus încă o dată povestea.

Mai multe