Povestea incredibilă a broșei lui Kate Middleton. A purtat-o și ”soacra” Camilla

3 octombrie 2016 14:50   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Pentru vizita recentă în Canada, Kate Middleton a deschis cutia cu bijuterii a Reginei Elisabeta a II-a și a ales de acolo o broșă în formă de frunză de arțar. Este vorba despre o bijuterie cu o istorie specială, pe care au mai purtat-o, înaintea ei, Regina Mamă și Camilla, ”soacra” ducesei de Cambridge.

La sfârșitul lunii septembrie, când Kate Middleton a pus piciorul pe pământ canadian, împreună cu prințul William și cei doi copii ai cuplului, prințul George și prințesa Charlotte, toată lumea a remarcat rochia albastră a ducesei. Puțini au observat broșa purtată de Kate, o bijuterie de familie cu o istorie impresionantă.

Este vorba despre o broșă în formă de frunză de arțar, din platină, încrustată cu diamante. Broșa a împodobit toate ținutele ducesei, ca un veritabil fir roșu al vizitei din Canada.

Kate a purtat această broșă prima oară în 2011, în timpul primei vizite a cuplului britanic în Canada, la numai trei luni după nuntă. Și totuși, aceasta nu poate fi regăsită în cutia cu bijuterii a soției prințului William. Broșa aparține de fapt reginei Elisabeta a II-a, care a moștenit-o de la Regina Mamă.

Un cadou de la regele George VI pentru soția sa, Regina Mamă

În urmă cu 77 de ani, regele George VI, tatăl Elisabetei  II-a, a făcut prima vizită a unui suveran britanic în Cananda, țară din Commonwealth. Înainte de a pleca din Anglia, monarhul i-a oferit soției sale această broșăîn formă de frunză de arțar, emblema Canadei. Prețioasa bijuterie a fost realizată în atelierele bijutierului londonez Asprey & Co. Regina a purtat-o în timpul traversării Atlanticului, la bordul pachebotului ”Empress of Australia” și a folosit-o ca accesoriu de efect de mai multe ori pe parcursul vizitei, motiv de încântare pentru canadieni.

Regina Mamă a folosit această bijuterie pe tot parcursul vieții, pentru a-și accesoriza rochiile, paltoanele sau pălăriile, iar în 1951 i-a împrumutat-o fiicei sale, pentru prima vizită oficială a acesteia în Canada. După ce a devenit regină, Elisabeta a II-a a purtat broșa în toate vizitele oficiale în Canada.

Înainte de Kate, Camilla a purtat broșa în Canada

După moartea Reginei Mame în 2002, la vârsta de 101 ani, frunza de arțar din platină încrustată cu diamante a ajuns în caseta de bijuterii a reginei Elisabeta a II-a. După modelul mamei sale, aceasta din urmă le-a împrumutat-o femilor din familia regală care au vizitat Canada în numele coroanei britanice. Înaintea lui Kate, ”soacra” ducesei de Cambrigde, Camilla a purtat-o în timpul primei vizite în Canada, în calitate de soție a prințului Charles, în 2009.

Mai multe