Premiile Oscar 2019. Surpriza serii: Green Book, cel mai bun film. Alfonso Cuaron a luat totuși cel mai bun regizor

24 februarie 2019 9:49   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Gala Premiilor Oscar 2019 are loc la Los Angeles, la Dolby Theatre. Marea surpriză a fost premiul pentru cel mai bun film, la care mare favorit era Roma, dar care a fost câștigat de Green Book. Ediţia a fost marcată de controversatul zid pe care Donald Trump vrea să îl contruiască între SUA şi Mexic, mai ales că Roma este un film mexican.

Câștigători Premiile Oscar 2018: Cel mai bun film

Marele premiu, pentru Cel mai bun film, a fost câștigat de Green Book. 

Premiul pentru cel mai bun regizor a fost câștigat de Alfonso Cuaron, pentru Roma. 

”Vreau să mulțumesc Academiei că a recunoscut un film despre o femeie indigenă, una dintre milioanele de persoane marginalizate”, a spus Alfonso Cuaron

Câștigători Premiile Oscar 2019: Cea mai bună actriță într-un rol principal

Premiul pentru Cea mai bună actriță într-un rol principal a fost câștigat de Olivia Colman, pentru rolul din The Favourite.

”E chiar stresant. E super amuzant. Trebuie să mulțumesc multor oameni. Celui mai bun regizor al celui mai bun film. Să fiu într-o categorie cu femei minunate”, a spus Olivia, printre lacrimi, vizibil emoționată.

Câștigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun actor într-un rol principal

Premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal a fost câștigat de Rami Malek, pentru rolul lui Freddie Mercury, din Bohemian Rhapsody

”Familiei mele, mulțumesc. Tata nu a apucat să mă vadă jucând, dar cred că se uită de acolo Sus la mine. Mulțumesc oamenilor care au avut încredere în mine. Poate nu am fost alegerea evidentă, dar a fost bine până la urmă”, a spus Rami Malek. 

Câștigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun cântec

Premiul pentru Cel mai bun cântec a fost câștigat de ”Shallow”, din A Star is Born. 

Lady Gaga, care cântă melodia, a mulțumit printre lacrimi tuturor celor care au ajutat-o să ajungă aici. 

Câștigători Premiile Oscar 2019: Cea mai bună coloană sonoră

Premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră a fost câștigat de Ludwig Goransson, pentru Black Panther. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun scenariu adaptat

Premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat a fost câștigat de Spike Lee, Charlie Wachtel, David Rabinowitz și Kevin Willmott, pentru Blackkklansman. 

Spike Lee a vorbit despre sclavie și despre genocidul amerindienilor care au ajutat la construirea Americii și a adus aminte că alegerile din 2020 se apropie, într-un discurs politic care a ridicat sala în picioare. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun scenariu original

Premiul pentru cel mai bun scenariu original a fost câștigat de Nick Vallelonga, Brian Currie și  Peter Farrelly pentru Green Book.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun film de scurt-metraj

Premiul pentru cel mai bun film de scurt-metraj a fost câștigat de Skin, regizat de Guy Nattiv și Jamie Ray Newman.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cele mai bune efecte speciale

Premiul pentru Cele mai bune efecte speciale a fost câștigat de First Man.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun scurt-metraj documentar

Premiul pentru Cel mai bun scurt-metraj a fost câștigat de Period. End of Sentence, un film despre menstruație și dreptul fetelor la educație, care a fost distribuit de Netflix. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun scurt-metraj de desen animat

Cel mai bun scurt-metraj de desen animat a fost câștigat de filmul Bao.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun film de desen animat

Premiul pentru Cel mai bun film de desen animat a fost câştigat de Spider-Man: Into the Spider-Verse.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun actor într-un rol secundar

Premiul Oscar 2019 pentru Cel mai bun actor într-un rol secundar a fost câştigat de Mahershala Ali, pentru rolul din Green Book. E al doilea Oscar luat de Ali, primul actor musulman care câştigă acest premiu. 

"Încercam doar să transmit esenţa personajului. Multumesc lui Viggo Mortensen. Vreau să dedic acest premiu bunicii mele, care mi-a spus că pot să fac ce vreau", a spus Mahershala Ali. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun montaj

Premiul Oscar 2019 pentru cel mai bun montaj a fost luat de Bohemian Rhapsody.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun film străin

Premiul pentru Cel mai bun film străin a fost câştigat de Roma, regizat de Alfonso Cuaron. E primul film mexican care ia acest trofeu. 

"Am crescut uitându-mă la filme străine, precum Citizen Kane, Breathless, Naşul. Nominalizaţii din seara asta au dovedit că suntem toţi aceaşi", a spus Cuaron. Premiul a fost prezentat de Jarvier Bardem, care a vorbit în spaniolă, făcând aluzie la zidul dintre SUA şi Mexic, pe care Donald Trump vrea să îl construiască. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun mixaj de sunet

Premiul pentru Cel mai bun mixaj de sunet a fost câştigat de Bohemian Rhapsody. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cea mai bună editare de sunet

Premiul pentru Cea mai bună editare de sunet a fost câştigat de Bohemian Rhapsody.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cea mai bună imagine

Premiul pentru Cea mai bună imagine a fost luat de Alfonso Cuaron, pentru Roma. 

"Mulţumesc Academiei. pentru a creea un singur cadru e nevoie de mulţi oameni, cum se ştie. Mulţumesc că m-aţi ajutat. Multumesc Mexic", a spus Alfonso Cuaron. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun design de platou

Al doilea premiu Oscar câştigat de Black Panther în această seară este cel pentru cel mai bun design de platou. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cele mai bune costume

Filmul Black Panther a câştigat premiul Oscar 2019 pentru Cele mai bune costume. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun machiaj

Premiul Oscar 2019 pentru Cel mai bun machiaj a mers la echipa filmului Vice.

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cel mai bun documentar

Premiul Oscar 2019 pentru Cel mai bun documentar a fost câştigat de Free Solo, produs National Geographic. 

Câştigători Premiile Oscar 2019: Cea mai bună actriţă într-un rol secundar

Premiul pentru Cea mai bună actriţă într-un rol secundar a fost câştigat de Regina King, pentru rolul din If Beale Street Could Talk. E primul Oscar al ei.

"Să stau aici şi să reprezint unul dintre cei mai mari artişti ai lumii e incredibil. Mamă, te iubesc", a spus Regina King, printre lacrimi. 

Update 3.01: Ceremonia a început cu o prestaţie a trupei Queen, cu Adam Lambert ca solist. Asta după ce producătorii au decis să nu aibă o gazdă pentru gala de la Los Angeles, ca urmare a controverselor în care a fost implicat Kevin Hart, cel care trebuia să fie amfitrionul serii. 

Update 1.30: Vedetele au început să sosească pe covorul roşu de la Teatrul Dolby Digital din Los Angeles, printre care şi regizorul Spike Lee, actriţa Yalitza Aparicio din pelicula Roma şi Emilia Clarke, din Game of Thrones.

Premiile Oscar: Lista completă a nominalizărilor

Nominalizările pentru premiile Oscar 2019 au fost dezvăluite prin intermediul unui streaming video de actorii Kumail Nanjiani şi Tracee Ellis Ross.

Cel mai bun film

Black PantherBlacKkKlansmanBohemian RhapsodyThe FavouriteGreen BookRomaA star is bornVice

Cel mai bun actor într-un rol principal

Christian Bale – pentru rolul din “Vice“Bradley Cooper – pentru rolul din “A Star is Born“Remi Malek – pentru rolul din “Bohemian Rhapsody“William Dafoe – pentru rolul din “At Eternity’s Gate“Viggo Mortensen – pentru rolul din “The Green Book“

Cea mai bună actriță într-un rol principal:

Yalitza Aparicio pentru rolul din “Roma“Glenn Close pentru rolul din “The Wife“Olivia Colman pentru rolul din “The Favourite“Lady Gaga pentru rolul din “A Star is Born“Melissa McCarthy pentru rolul din “Can You Ever Forgive Me?“

Cel mai bun regizor:

Spike Lee pentru “BlacKkKlansman”Pawel Pawlikowski pentru “Cold War”Yorgos Lanthimos pentru “The Favourite”Alfonso Cuarón pentru “Roma”Adam McKay pentru “Vice”

Cel mai bun actor într-un rol secundar:

Mahershala Ali, “Green Book”Adam Driver, “BlacKkKlansman”Sam Elliott, “A Star Is Born”Richard E. Grant, “Can You Ever Forgive Me?”Sam Rockwell, “Vice”

Cea mai buna actriță într-un rol secundar:

Amy Adams, “Vice”Marina de Tavira, “Roma”Regina King, “If Beale Street Could Talk”Emma Stone, “The Favourite”Rachel Weisz, “The Favourite”

Cel mai bun scenariu adaptat:

“The Ballad of Buster Scruggs,” Joel Coen , Ethan Coen“BlacKkKlansman,” Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee“Can You Ever Forgive Me?,” Nicole Holofcener and Jeff Whitty“If Beale Street Could Talk,” Barry Jenkins“A Star Is Born,” Eric Roth, Bradley Cooper, Will Fetters

Cel mai bun scenariu original:

“The Favourite,” Deborah Davis, Tony McNamara“First Reformed,” Paul Schrader“Green Book,” Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly“Roma,” Alfonso Cuarón“Vice,” Adam McKay

Cea mai bună coloană sonoră originală:

“BlacKkKlansman,” Terence Blanchard“Black Panther,” Ludwig Goransson“If Beale Street Could Talk,” Nicholas Britell“Isle of Dogs,” Alexandre Desplat“Mary Poppins Returns,” Marc Shaiman, Scott Wittman

Cel mai bun cântec original:

“All The Stars” din “Black Panther”, compus de Kendrick Lamar, SZA“I’ll Fight” din “RBG”, compus de Diane Warren, Jennifer Hudson“The Place Where Lost Things Go” din “Mary Poppins Returns”, compus de Marc Shaiman, Scott Wittman“Shallow” din “A Star Is Born”, compus de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt si Benjamin Rice“When A Cowboy Trades His Spurs For Wings” din “The Ballad of Buster Scruggs”, compus de Willie Watson, Tim Blake Nelson

Cel mai bun machiaj și cele mai bune coafuri:

“Border”“Mary Queen of Scots”“Vice”

Cele mai bune costume:

“Ballad of Buster Scruggs,” Mary Zophres“Black Panther,” Ruth E. Carter“The Favourite,” Sandy Powell“Mary Poppins Returns,” Sandy Powell“Mary Queen of Scots,” Alexandra Byrne

Cele mai bune efecte vizuale:

“Avengers: Infinity War”“Christopher Robin”“First Man”“Ready Player One”“Solo: A Star Wars Story”

Cea mai bună imagine:

“Cold War,” Lukasz Zal“The Favourite,” Robbie Ryan“Never Look Away,” Caleb Deschanel“Roma,” Alfonso Cuarón“A Star Is Born,” Matthew Libatique

Cel mai bun montaj:

“BlacKkKlansman,” Barry Alexander Brown“Bohemian Rhapsody,” John Ottman“Green Book,” Patrick J. Don Vito“The Favourite,” Yorgos Mavropsaridis“Vice,” Hank Corwin

Cel mai bun montaj de sunet:

“Black Panther,” Benjamin A. Burtt, Steve Boeddeker“Bohemian Rhapsody,” John Warhurst“First Man,” Ai-Ling Lee, Mildred Iatrou Morgan“A Quiet Place,” Ethan Van der Ryn, Erik Aadahl“Roma,” Sergio Diaz, Skip Lievsay

Cel mai bun mixaj de sunet:

“Black Panther”“Bohemian Rhapsody”“First Man”“Roma”“A Star Is Born”

Cea mai bună scenografie:“Black Panther,” Hannah Beachler“First Man,” Nathan Crowley, Kathy Lucas“The Favourite,” Fiona Crombie, Alice Felton“Mary Poppins Returns,” John Myhre, Gordon Sim“Roma,” Eugenio Caballero, Bárbara Enrı́quezCel mai bun documentar de lung metraj:

“Free Solo,” Jimmy Chin, Elizabeth Chai Vasarhelyi“Hale County This Morning, This Evening,” RaMell Ross“Minding the Gap,” Bing Liu“Of Fathers and Sons,” Talal Derki“RBG,” Betsy West, Julie Cohen

Cel mai bun documentar de scurt metraj:

“Black Sheep,” Ed Perkins“End Game,” Rob Epstein, Jeffrey Friedman“Lifeboat,” Skye Fitzgerald“A Night at the Garden,” Marshall Curry“Period. End of Sentence.,” Rayka Zehtabchi

Cel mai bun film străin:

“Capernaum” (Liban)“Cold War” (Polonia)“Never Look Away” (Germania)“Roma” (Mexic)“Shoplifters” (Japonia)

Cel mai bun scurt metraj de ficțiune:

“Detainment,” Vincent Lambe“Fauve,” Jeremy Comte“Marguerite,” Marianne Farley“Mother,” Rodrigo Sorogoyen“Skin,” Guy Nattiv

“Incredibles 2,” Brad Bird“Isle of Dogs,” Wes Anderson“Mirai,” Mamoru Hosoda“Ralph Breaks the Internet,” Rich Moore, Phil Johnston“Spider-Man: Into the Spider-Verse,” Bob Persichetti, Peter Ramsey, Rodney Rothman

Cel mai bun film de animație de scurt metraj:

“Animal Behaviour,” Alison Snowden, David Fine“Bao,” Domee Shi“Late Afternoon,” Louise Bagnall“One Small Step,” Andrew Chesworth, Bobby Pontillas“Weekends,” Trevor Jimenez

Premiile Oscar. Actriţa cu cele mai multe şanse la trofeu

Pentru cea mai bună actriţă în rol principal, „Variety“ şi „THR“ susţin că Glenn Close va fi premiată pentru interpretarea din „The Wife“. Pe lângă faptul că face un rol de excepţie, veterana Hollywoodului este cea mai nominalizată actriţă care nu a câştigat niciodată, relatează Adevărul.ro.

Potrivit criticului de film actriţa care are cele mai mari şanse de câştig este Glenn Close, căci ea oferă o interpetare sclipitoare. Joacă rolul unei soţii care este nevoită să afişeze un zâmbet cald la braţul soţului său mediocre, incapabil să obţină vreodată un premiu Nobel, dar care totuşi speră să obţină recunoaşterea celor din jur. Se vede nevoită să asculte mărturisirile mincinoase ale acestuia, potrivit cărora ea nu a avut niciodată un interes aparte pentru literatură, când adevărul este cu totul altul, în realitate.

Premiile Oscar. Actorul cu cele mai mult şanse de câştig.

Rami Malek şi Bradley Cooper sunt cei care au cele mai mari şanse la câştig, potrivit criticilor de film.

Bohemian Rhapsody” urmărește ascensiunea trupei Queen, de la o gașcă de studenți care cântă seara prin orice local insalubru până la grupul care a zguduit stadionul Wembley, în vara lui ’85, la concertul caritabil Live Aid, în urma căruia s-au strand peste un milion de lire sterline, sumă ce a fost folosită pentru ajutorarea copiilor din Africa. Remi Malek se dezlănțuie pe scenă și debordează de energie, duplicând fidel gestica și patosul lui Freddie Mercury.

Criticul Peter Bradshaw recunoaşte că pentru aceasta categorie votează mai curând cu sufletul, decât prin apelul la argumente raţionale, potrivit theguardian.com. Preferatul său este actorul Bradley Cooper care reuşeşte să aducă un suflu nou rolului interpetat în trecut de către Kris Krtstofferson, James Mason şi Frederic March, cel al unui cântăreţ de talie internaţională care se îndrăgosteşte de o cântăreaţă tânără cu un viitor măreţ. El este martorul momentului în care cea care i-a furat inima ajunge la apogeul carierei, în timp ce parcursul său profesional se înneacă în alcool.

Premiile Oscar. Filmul cu cele mai multe nominalizări

Filmul lui Alfonso Cuaron, Roma, are cele mai multe nominalizări, în număr de 10.

Capodopera lui Alfonso Cuaron, Roma, inspirată din copilăria regizorului este una pusă în valoare de interpretarea excepţională a debutantului Yalitza Aparicio. Peisajele sunt excepţionale, iar scenele cu siguranţă vor smulge câteva lacrimi până şi celui mai insensibil spectator.

Cine prezintă premiile Oscar

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 24 februarie la Los Angeles, iar amfitrionul evenimentului ar fi trebuit să fie actorul Kevin Hart. Între timp, acesta a publicat un comentariu cu caracter homofob şi nu va mai avea dreptul de a modera evenimentul. Astfel, gala decernării premiilor Oscar nu va fi prezidată de nimeni pentru a doua oară în istorie.

La 5 februarie Academia şi postul ABC au confirmat că cea de-a 91-a ediţie a premiilor Oscar nu va avea un maestru de ceremonii, ceea ce nu s-a mai întâmplat într-o gală de 30 de ani. Confirmarea a fost făcută de responsabila cu relaţiile publice ale postului care va transmite ceremonia şi de organizatori, punând astfel capăt speculaţiilor.

Unde are loc decernarea premiilor Oscar

Cea de-a 90-a ediţie a galei premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Dolby Theatre (Hollywood & Highland Center) din Los Angeles, şi va fi difuzată live de postul de televiziune ABC.

Mai multe