Priscilla Presley părăseşte Biserica Scientologică: "Mi-a ajuns"

22 octombrie 2017 10:36   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Soţia regretatului Elvis Presley, Priscilla(72 ani) a luat o decizie importantă pe care a făcut-o publică. A decis să părăsească Biserica Scientologică, după mai bine de 40 de ani în care a fost membră a acesteia.

Priscilla Presley este ultima dintre vedetele care au decis să părăsească controversata Biserică Scientologică, potrivit dailymail.co.uk. Priscilla a fost membră a Bisericii Scientologice, din care fac parte Tom Cruise şi John Travolta, pentru mai bine de 40 de ani, dar şi-a anunţat prietenii că doreşte să renunţe la statutul de membru. Mi-a ajuns, m-am săturat, renunţ, ar fi spus Priscilla. Despre ea se crede că a devenit adepta scientologiei la scurt timp după ce Elvis a trecut în nefiinţă. "Priscilla l-a căutat pe Travolta după ce Elvis a murit şi, din cauza lui a ajuns să facă parte din comunitatea scientologică. Şi-a crescut fiica, Lisa Marie în această sectă", afirmă o sursă.

Lisa Marie a părăsit biserica în anul 2014, iar decizia ei a fost una greu de tolerat pentru Priscilla. "Au o legătură foarte strânsă, iar hotărârea de a părăsi Biserica Scientologică a fost, cu siguranţă, una de familie", adaugă aceeaşi sursă. Fiica lui Elvis a vorbit despre influenţa pe care a avut-o biserica asupra sa, la scurt timp după ce a renunţat la statutul de membru. Eram pe un drum sigur către autodistrugere. "Îmi luau sufletul, manii, tot ce aveam de preţ", a spus Lisa Maria. 

Scientologia este o mişcare religioasă esoterică controversată, creată în 1952 de scriitorul de literatură ştiinţifico-fantastică L.Ron Hubbard. Atât Katie Holmes, cât şi Nicole Kidman, foste soţii ale lui Tom Crusie, au renunţat la apartenenţa la scientologie, aşa cum a făcut-o şi actriţa Demi Moore. Ea a descris biserica ca fiind una malefică şi care se ocupă de promovarea unui cult necurat. "Toţi cei care au plecat de acolo, au făcut-o tăcut. Toţi erau înspăimântaţi, toţi oamenii cunoscuţi", sunt cuvintele actriţei. 

Scientologii trec printr-un proces de selecţie în care sunt întrebaţi lucruri foarte personale despre vieţile lor,inclusiv orientarea sexuală. Foştii membrii au mărturisit că informaţiile obţinute în cadrul selecţiei sunt folosite ulterior pentru a şantaja membrii să rămână în cult. Alţi adepţi ai bisericii au declarat că au fost obligaţi să depună munci istovitoare şi că au fost ţinuţi prizonieri. Biserica a negat toate acuzaţiile care i-au fost aduse. Reprezentanţii Priscillei nu au putut fi contactaţi pentru a obţine informaţii suplimentare despre decizia soţiei lui Elvis. 

Mai multe