Procesul morţii lui Michael Jackson s-a încheiat. Vezi aici ultimele concluzii!

4 noiembrie 2011 9:26   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Procesul împotriva doctorului Conrad Murray, acuzat că i-a administrat lui Michael Jackson doza fatală de propofol, s-a încheiat. Juraţii vor decide astăzi dacă medicul personal al starului pop va face puşcărie pentru omor.

La ultimul proces, acuzarea a adus noi probe care îl incriminează de Murray de omor.Printre aceste probe se numără o fotografie cu cadavrul lui Michael Jackson pe un pat de spital, dar şi o înregistrare în care vocea starului este extrem de schimbată din cauza medicamentelor pe care le lua.

Iubitele lui Murray, angajaţii starului şi medicii specialişti au făcut noi declaraţii

O altă probă a acuzării a fost audierea fostelor iubite ale doctorului. Una dintre acestea a mărturisit că Murray a sunat-o din ambulanţa în care se afla şi Michael, fapt care arată că starul nu e beneficiat în întregime de atenţia de care avea nevoie în acel moment.

Angajaţii cântăreţului au declarat că Murray nu a mai făcut niciodată resuscitări şi că înainde de venirea ambulanţei doctorul a curăţat camera de medicamente.

Concluzia medicilor în acest caz a fost unanimă: propofolul nu se administrează decât în spital, iar medicul trebuia să cheme ambulanţa mai devreme.

De cealălaltă parte, apărarea doctorului nu a adus decât un singur argument: Michael Jackson şi-a injectat singur propofol.

"Conrad Murray a acţionat cu neglijenţă gravă sau cu neglijenţa unui criminal în tratarea lui Michael Jackson. Michael Jackson a avut încredere în Conrad Murray. A garantat cu viaţa lui, cu propria lui viaţă şi viitorul copiilor săi. A avut încredere că Murray va avea grijă de el cât timp doarme, încât dimineaţa să ia masa alături de copiii săi. Dar Conrad Murray şi-a bătut joc de încrederea primită. Şi pentru asta, Michael Jackson a plătit cu viaţa lui", a spus procurorul David Walgren în pledoaria finală.

Cei 12 juraţi hotărăsc astăzi soarta doctorului Murray. Daca va fi găsit vinovat, el va primi 4 ani de închisoare şi nu va mai avea dreptul să profeseze niciodată.

Mai multe