Regina Elisabeta a II-a – Viaţa la Buckingham Palace

21 aprilie 2016 10:01   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

De 64 de ani de când se află pe tronul Marii Britanii, urmaşa Reginei Elisabeta şi a Regelui George al VI-lea a încercat să păstreze intacte tradiţiile de la Palat.

Uneori aplaudată, alteori blamată pentru rigoarea cu care a înţeles să-şi asume rolul, suverana Angliei rămâne, totuşi, un simbol al puterii în Europa şi o adevărată torţă a Commonwealth-ului.

O nouă zi plină de soare, la Londra. E ceva rar în oraşul cu cea mai capricioasă prognoză meteorologică, deci merită să tragi draperiile, ca lumina razelor să inunde dormitorul, fie el şi al reginei, care, şi-aşa, nu doarme niciodată mai târziu de ora 07.30.

Elisabeta a II-a are obiceiul de-a mai rămâne în pat cel puţin o jumătate de oră, timp în care se cufundă între pernele moi şi încearcă să se obişnuiască cu lumina dimineţii. O cameristă o întreabă, apoi, ce culoare ar vrea să poarte în acea zi şi îi aduce un deux-pièce gata pregătit, împreună cu pălăria, mănuşile, geanta şi bijuteriile aferente (dintre care preferatele sale sunt un şirag de perle şi o broşă, chiar dacă deţine unele dintre cele mai preţioase accesorii din lume).

Vezi pe www.okmagazine.ro cum arată programul pe întreaga zi a Reginei Elisabeta a II-a!

Mai multe