Reprezentaţiile lui Placido Domingo la Teatrul din Madrid, anulate. Muzicianul şi-a hărţuit sexual colegele

26 februarie 2020 17:36   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Toate reprezentaţiile tenorului Plácido Domingo la Teatrul Zarzuela din Madrid au fost anulate, după ce artistul a transmis că îşi asumă întreaga responsabilitate pentru faptele sale, a anunţat miercuri Ministerul spaniol al Culturii. La mai bine de jumătate de an de la apariţia primelor acuzaţii, Placido Domingo a rupt tăcerea şi şi-a cerut scuze în mod oficial pentru modul în care le-a tratat pe colegele sale. Se pare că Teatrul Zarzuela nu mai doreşte ca numele instituţiei să fie asociat cu cel al lui Placido Domingo, care ar fi hărţuit de-a lungul timpului, nu mai puţin de 27 de femei.

Placido Domingo a fost acuzat de hărţuire sexuală, pentru prima dată, în urmă cu aproximativ jumătate de an, iar o investigaţie efectuată de o serie de avocaţi a scos la iveală faptul că peste 27 de femei au fost tratate nepotrivit de către renumitul cântăreţ. Artistul le-ar fi făcut propuneri cu caracter sexual şi s-ar fi folosit de poziţia de putere pe care o deţinea. Dacă atunci când au apărut primele acuzaţii la adresa sa, în august 2019, Placido Domingo a negat vehement şi a subliniat că atitudinea sa a fost una corectă şi că acţiunile au fost consensuale, iată că acum şi-a schimbat radical discursul şi recunoaste, în mod clar, că a hărţuit sexual mai multe persoane. 

Teatrele refuză asocierea cu Placido Domingo

La scurt timp după apariţia comunicatului oficial prin care Placido Domingo îşi recunoaşte faptele, Teatrul Zarzuela din Madrid a decis anularea tuturor concertelor pe care el ar fi urmat să le susţină în cadrul acestei instituţii. Instituţia de stat şi-a exprimat sprijinul „ferm” pentru femeile care au avut de suferit de pe urma comportamentului tenorului şi a transmis că respinge orice tip de hărţuire, comportament abuziv şi dominant.

Teatrul Regal, unde Domingo ar urma să cânte începând cu 9 mai în „La Traviata”, a informat miercuri că va cere Sindicatului american al artiştilor muzicali raportul privind acţiunile tenorului şi acuzaţiile care i-au fost aduse pentru a lua o decizie.

Muzicianul, susţinut de Opera din Viena 

Teatrul Regal din Madrid, Scala din Milano, Royal Opera House, Opera din Viena şi Opera din Berlin se numărau printre instituţiile care şi-au exprimat, iniţial, sprijinul faţă de interpret şi au menţinut în program spectacolele şi reprezentaţiile care îl includ.

Placido Domingo, o carieră impresionantă 

Repertoriul lui Plácido Domingo cuprinde 150 de roluri, cu peste 4.000 de reprezentaţii, vocea sa apare pe mai mult de 100 de înregistrări - opere, arii şi duete. Cântăreţul a primit 12 premii Grammy pentru performanţele sale. 

Mai multe