Roman Polanski a fost pus în libertate provizorie şi a ajuns la cabana sa din Gstaad

4 decembrie 2009 13:40   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Cineastul Roman Polanski a ajuns, vineri, în cabana sa din oraşul elveţian Gstaad, unde va fi supus arestului la domiciliu, după ce a fost eliberat din închisoare pe cauţiune, a declarat vineri ministrul elveţian al Justiţiei.

"Roman Polanski, până acum deţinut în aşteptarea extrădării, a fost pus în libertate azi (vineri, n.r.) şi transferat în cabana sa din Gstaad unde va fi arestat la domiciliu", a explicat ministrul într-un comunicat.

Realizatorul s-a angajat să nu treacă dincolo de limitele proprietăţii sale.

Joi, Roman Polanski a fost mutat din închisoarea de la Winterthour, unde era încarcerat, "într-un alt loc" din Elveţia, din "motive de securitate", în aşteptarea punerii sale în libertate provizorie.

Roman Polanski a fost încarcerat în închisoarea de la Winterthour , la 25 de kilometri nord-est de Zurich. O cauţiune de trei milioane de euro (4,5 milioane de franci elveţieni) a fost depusă pentru ca regizorul să poată fi pus în libertate, cu domiciliul forţat la Gstaad. Suma este garantată de apartamentul parizian al cineastului, de pe strada Montaigne , a stipulat tribunalul penal federal din Bellinzone.Justiţia elveţiană a autorizat punerea în libertate pe cauţiune a lui Polanski, condiţionând eliberarea cu domiciliul forţat şi purtarea unei brăţări electronice, a precizat Galli.

Extrădarea regizorului în vârstă de 76 de ani este reclamată de justiţia americană, care îl acuză de "relaţii sexuale ilegale" cu o minoră în vârstă de 13 ani, în 1977. La vremea respectivă, Polanski a pledat vinovat pentru această acuzaţie.

Citeşte şi Polanski va avea brăţară de monitorizareRegizorul Roman Polanski a fost internat în spitalRoman Polanski lucrează din închisoare la filmul "The Ghost"Jamie Foxx: Polanski ar trebui să fie mortPolanski îşi cumpără iertareaSoţia lui Roman Polanski cere ajutorul Hollywood-uluiRegizorul Roman Polanski, arestat în Elveţia!

Mai multe