S-a stins din viață John Mahoney, cel mai îndrăgit actor din sitcom-ul «Frasier»

6 februarie 2018 9:23   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul britanic John Mahoney s-a stins din viață la vârsta de 66 de ani. A fost cunoscut pentru rolul său din celebrul sitcom american Frasier.

John Mahoney, actor britanic care a câștigat un premiu "Tony" și a deținut roluri în mai multe filme, cel mai cunoscut fiind cel din sitcom-ul american "Frasier", s-a stins din viață la vârsta de 77 de ani, într-un spital din Chicago, după ce a fost internat pentru o perioadă lungă de timp. Managerul său, Paul Martino, a anunțat trecerea în neființă a actorului, dar nu a menționat care este cauza decesului. 

Mahoney s-a mutat în Statele Unite ale Americii atunci când avea doar 19 ani, dar nu și-a început cariera cinematografică până la vârsta de 37 de ani. A urcat de nenumărate ori pe scena diverselor teatre jucând roluri secundare, dar a devenit cunoscut pentru rolul remarcabil din "Frasier". Mahoney a iubit umorul și a încercat să transmită voioșia caracteristică lui telespectatorilor. 

"Frasier" a câștigat cinci premii Emmy consecutiv între anii 1994 și 1998 la categoria "cea mai bună serie de comedie". Mahoney a jucat în 263 de episoade ale sitcom-ului, din anii 1993 până în 2004 și a fost nominalizat la două premii Emmy la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar".

Actorul nu a dorit niciodată să se stabilească la Hollywood, preferând liniștea unui oaș mai mic, lipsit de zgomotul infernal. A ales să locuiască în Chicago.

"Îmi amintesc că mă bucuram că locuiesc în al doilea cel mai mare oraș din America , trăiam și munceam aici, iar asta îmi dădea un sentiment de fericire și de mândrie, nu simțeam nici măcar un regret", a declarat John, cu puțin timp înainte de a se stinge din viață, într-un interviu realizat pentru publicația The Washington Post.

Mai multe