Salman Khan, condamnat: “De ce s-a ascuns dacă nu a greșit?”

7 mai 2015 15:52   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Starul bollywoodian Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare, după ce a fost acuzat de ucidere din culpă de un tribunal din Mumbai. În 2003, actorul a lovit mortal cu maşina un bărbat şi a fugit de la locul accidentului.

În septembrie 2002, starul a intrat cu maşina într-o brutărie din Mumbai şi a lovit cinci persoane care dormeau pe stradă, una dintre acestea murind, iar celelalte patru fiind rănite. După ce procesul a trenat mai mulţi ani, în iulie 2013, un judecător a schimbat încadrarea de omor prin imprudenţă în aceea de omor din culpă, iar Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

Salman Khan, condamnat: S-a ascuns după accident

Actorul indian a declarat în timpul procesului că şoferul lui se afla la volan în momentul producerii accidentului. Judecătorul a considerat însă că actorul era persoana care a condus automobilul şi, de asemenea, că starul bollywoodian se afla sub influenţa alcoolului. “Dacă, conform acuzatului, nu el a comis accidentul, atunci ar fi convins oamenii că șoferul mașinii trebuie pedepsit. Salman Khan nu a așteptat poliția la fața locului, ci s-a dus acasă și până la 10.30 s-a ascuns”, a afirmat judecătorul D.W. Deshpande în motivarea deciziei, după ce Salman Khan a fost condamnat. “Dacă într-adevăr acuzatul Salman Khan nu a greșit cu nimic ar fi trebuit să meargă imediat la poliție și să ofere informații despre accident. Este pertinent să spunem că acuzatul nu a avut o abordare pozitivă prin vizitarea victimelor la spital sau revenirea la locul accidentului cu poliția”, a mai spus el conform timesofindia.com.

Procesul a început la o instanţă din Bandra, în 2006, şi, pentru că acuzaţia nu a fost considerată gravă, Salman Khan, condamnat acum la cinci ani de închisoare, nu a trebuit să se prezinte în faţa judecătorului. Între anii 2006 şi 2011 au fost audiaţi mai mulţi martori, însă, în martie 2011, procuratura a cerut ca actorul să fie pus sub acuzare din nou pentru ucidere din culpă. Decizia de miercuri a instanţei indiene este consecinţa acelei solicitări.

Salman Khan, condamnat: Iulia Vântur: "Îmi pare rău"

Prezentatoarea de televiziune, despre care s-a scris că a avut o idilă cu starul de la Bollywood, a reacționat la vestea că Salman Khan a fost condamnat la închisoare. "Îmi pare rău, dar nu vreau să comentez chestia asta... Da, am aflat (că Salman Khan a fost condamnat – n.r.) și ştiu că a fost eliberat pe cauțiune pentru două zile... deocamdată",  a mărturisit, cu glas stins, Iulia Vântur, potrivit Ring.

Miercuri, Salman Khan, condamnat la cinci ani de închisoare, a stat opt ore la tribunal, încercând să convingă instanţa de buna sa credinţă, însă verdictul a fost necruţător. Avocaţii au anunţat că vor face recurs. Actorul urmează să fie încarcerat la penitenciarul Arthur Road.

Salman Khan, condamnat pentru că a omorât o căprioară

Salman Khan, condamnat la cinci ani de închisoare, este unul dintre cele mai mari staruri de la Bollywood şi a jucat în peste 80 de filme cu mare succes la public. El este însă şi o vedetă foarte controversată, fiind adesea descris ca "băiatul rău" al Bollywood-ului. Este de aşteptat ca acest proces să îi afecteze cariera, care a urmat o traiectorie ascendentă în ultimii ani. În 2006, Salman Khan a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru că a vânat o căprioară dintr-o specie protejată, dar a fost eliberat pe cauţiune, după ce a petrecut mai puţin de o săptămână după gratii.

Mai multe