Salvador Dali va fi exhumat. O femeie susţine că este fiica pictorului

27 iunie 2017 14:53   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Un ADN care valorează milioane! O instanţă spaniolă a decis exhumarea rămăşiţelor pământeşti ale lui Savador Dali pentru a rezolva un proces intentat de o femeie născută în 1956. Pilar Abel din Spania spune că artistul este tatăl ei. Ea a susţinut că acesta a avut o aventură cu o cameristă în 1955, care era mama ei.

În motivarea deciziei sale judecătorul a spus că nu există mostre biologice sau obiecte personale ale artistului care să fie folosite pentru stabilirea paternităţii.

Pictorul suprarealist Salvador Dali a murit în Spania în 1989, la vârstă de 85 de ani. El a fost înmormântat în oraşul natal Figueres, în nord-estul Cataloniei, regiune din Spania.

Femeia a făcut prima cerere de exhumare în 2015

Maria Pilar Abel Martinez, care s-a născut în Girona, a făcut prima cerere de exhumare în 2015, scrie CNN.

Ea a declarat că mama ei a lucrat pentru o familie în Cadaques, aproape de zona în care pictorul a avut casă. În acea perioadă, Dali era căsătorit cu Gala. Cuplul nu a avut copii.

Pictorul Salvador Dali (1904 - 1989) a fost un reprezentant de seama al curentului suprarealist în artă. Faima a cunoscut-o în 1931, odată cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”.

Mai multe