Săptămâna Modei de la Paris, podiumul ţinutelor horror! Aşa arată cele mai urâte cizme din lume

5 martie 2018 10:06   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

La săptămâna modei de la Paris, designerii au făcut o călătorie în timp. Colecţia Vivienne Westwood a fost dedicată stilului punk, care a făcut-o celebră pe creatoarea britanică în anii ’70.

Cel care s-a aflat la polul opus faţă de tematica colecţiei Vivienne Westwood au fost creaţiile lui Valentino, care i-au trimis pe spectatori cu gândul la moda din Parisul anilor '50. Givenchi a folosit elemente caracteristice ţinutelor din anilor '80. Trei dansatori în ţinute provocatoare au deschis prezentarea noii colecţii Vivienne Westwood, care a fost semnată de Andreas Kronthaler, partenerul de viaţă şi în afaceri al acesteia. Designerul şi-a găsit inspiraţie în portul femeilor musulmane, adaptat la stilul modern.

Cuplul a dat dovadă de excentricitate şi atunci când a ales să distribuie invitaţilor câte o copie a unei scrisori de dragoste care a fost scrisă de designerul austriac de 65 de ani pentru soţia lui în loc de o notă de prezentare a colecţiei. Cei prezenţi au fost mai mult decât încântaţi de ideea neobişnuit şi au catalogat-o ca fiind una cu adevărat originală. În timp ce Vivienne a fost nostalgică după perioada punk şi hippy, Valentino s-a distanţat complet de tendinţele acelei perioade tumultoase. Imprimeurile şi broderiile au fost cele care au predominat în colecţia lui Valetino. Pe de altă parte, designerii casei Givenchy şi-au găsit inspiraţie în modă de la finalul anilor ’80, cu “băieţi răi şi femei excentrice”.

Cel care a şocat a fost directorul creativ Glenn Martens, lansând un tip de încălţăminte extremă. El a vorbit despre creaţia sa controversată în cadrul unei conferinţe de presă. "Băgând picioarele în cizmele Uggs este ca și cum ți le-ai băga într-o oală cu unt topit și m-am gândit că de ce să nu ridic cizmele în aşa fel încât să-ți scufunzi  picioarele până sus", a declarat  Martens în conferinţa de presă. Noile modele de cizme au defilat la Paris Fashion Week, iar oamenii au rămas şocaţi.  "UGG, sunt  imense, aproape că poţi intra într-o singură cizmă cu ambele picioare" a comentat un critic de modă. "Noutatea este că cizmele au fost prezentate cu toc, chiar stiletto. În plus, le-au și supradimensionat până la „demență”, a declarat criticul, profund oripilat. 

Mai multe