Şerban Ionescu a murit. Colegii de teatru sunt îndurerați

22 noiembrie 2012 4:50   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Vestea morţii lui Şerban Ionescu a circulat cu repeziciune în lumea teatrului. Colegii alături de care actorul a lucrat zeci de ani îi deplâng moartea.

Îmi pare rau că trebuie să vorbesc despre un subiect atât de năprasnic. Sunt profund afectată, dar mai bine că s-a terminat acest chin. Să-l odihneasca Dumnezeu!”, a afirmat Ileana Stana Ionescu.

„Pentru mine o să rămână Pelicanu' ...studentul cu zâmbet timid, înalt şi ca un argint viu, talentat si iubit de profesorul lui, Amza, ce ne venea în casă, cu respect şi iubire. Mi-a fost şi o să-mi fie drag,. Dumnezeu să te odihnească, Şerban Ionescu!", a declarat Oana Pellea.

„Dumnezeu să-l ierte! Am fost coleg cu el în facultate. Eu anul 1, el anul 4. Când am fost prima dată în viața mea să votez, cu el am fost. El m-a dus. Câțiva ani mai târziu îmi amintesc că a făcut un gest incredibil. Filma pentru pelicula <<Ion>>, la Sibiu. A lăsat totul baltă, a luat taxiul de acolo și a venit la București ca să mă scoată în oraș. Șerban a fost un om de un mare caracter, un prieten adevărat... Un om bun", a spus Vasile Murar pentru Wowbiz.

„Lasă în urmă roluri, o amintire a celor care l-au iubit, un copil şi ne lasă pe toţi în urmă. Şerban Ionescu a plecat (...) Într-un fel mă bucur că a scăpat de chin, pentru că ştiu prin ce a trecut", a spus cu tristețe actorul Florin Zamfirescu.

„Se duc în neştire unul după altul. A fost o boală cumplită, cu sfârşitul acesta tragic... Era un om care ar fi putut să mai joace, să mai facă film", a declarat Cristina Deleanu.

„Sper să îl ajute Dumnezeu pe lumea cealaltă. Să îl întâlnească și pe Iura al meu", a fost mesajul transmis de Anca Pandrea, iubita lui Iurie Darie.

„Dumnezeu i-a iubit că i-a luat. Și unul, şi celălalt au avut o suferinţă îndelungată şi nu meritau. Au fost prea buni actori, prea buni oameni, ca să sufere atât de mult", a spus Florina Cercel despre Șerban Ionescu și Iurie Darie, care a murit de curând. "Un om minunat, un om cu o generozitate extarordinară", a continuat actrița.

"Dacă există o rază de lumină, e amintirea lui ca om şi a rolurilor pe care le-a lăsat în urmă , iar o a doua este fiul său, pe care l-a adorat", a afirmat Medeea Marinescu, care l-a descris pe Ionescu drept un om "plin de farmec", care "emana bună dispoziţie în jur". „Mi-e greu să înțeleg acum că nu mai e. Cred că în memoria publicului el va rămâne întruchiparea perfectă a lui <<Ion>>”, a mai spus actrița la Antena 3.

„Știu că a murit. Am aflat. Sunt terminat. Vă rog frumos să mă lăsați până mâine ca să-mi revin", a declarat Claudiu Bleonț pentru site-ul Wowbiz.

„Speram ca acestă veste să nu vină”, a spus Mircea Anca.

„Unul dintre cei mai buni oameni pe care am avut șansa să-i cunosc în această viață. Era în stare să polarizeze toate energiile pozitive”, consideră Dorin Andone.

Mai multe