Soţia lui Columbo a pus mâna pe averea de 5.000.000 $

25 iunie 2011 15:24   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Peter Falk, simpaticul detectiv Columbo, s-a stins la 83 de ani. Averea sa de 5 milioane de dolari va reveni mult mai tinerei sale soţii, Shera, care a obţinut custodia acestuia în lupta cu fiica lui.

Unul dintre cei mai faimoşi detectivi din serialele de televiziune, Columbo, alias Peter Falk, a încetat din viaţă în vila sa din Beverly Hills.

Soţia l-a găsit fără suflare în pat vineri noaptea, după ce mai mulţi ani boala Alzheimer şi demenţa îi distruseseră viaţa.

Ajunsese să nu mai ştie nici că a jucat în celebrul serial. În ultima vreme, starea de sănătate i se deteriorase complet.

Acum doi ani, fiica lui, Catherine, s-a luptat cu cea de-a doua soţie a starului, Shera Danese (60 de ani), pentru a obţine custodia.

Cele două femei s-au "bătut" mult timp în justiţie, pentru a pune mâna pe averea de 5 milioane de dolari.

A câştigat nevasta, care a susţinut mereu că Falk i-a cerut în mod expres să aibă grijă de el înainte ca boala să se agraveze.

Totuşi, "Columbo" nu a uitat să lase, prin testament, când încă era lucid, peste 1 milion de dolari celor două fiice, Catherine şi Jackie, adoptate în timpul primei sale căsnicii cu Alyce Mayo.

Pentru rolul detectivului a luat 4 premii Emmy

Născut la New York, Peter Falk avea un ochi de sticlă, după ce ochiul drept îi fusese extirpat la vârsta de 3 ani, din cauza unei tumori.

Impermeabilul, ţigara de foi şi mimica inconfundabilă l-au făcut celebru

El a devenit celebru datorită personajului Columbo din serialul omonim, la începutul anilor 1970. Umorul aparte, formulele "Locotenentul Columbo de la Brigada Criminală", "A, o ultimă chestiune!" sunt de neuitat.

Pentru acest rol, actorul a fost recompensat cu 4 premii Emmy. Starul a mai jucat în peste 60 de lungmetraje.

Mai multe