Soţia lui Robin Williams, amintiri din infern: "S-a topit în faţa mea şi nu am observat"

17 decembrie 2017 19:01   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Văduva regretatului actor Robin Williams a acordat pentru prima dată un interviu după moartea soţului său. Robin şi-a pus capăt zilelor în propria casă în luna august, 2014. Mărturisirea soţiei sale a fost una foarte emoţionantă şi a lămurit anumite chestiuni legate de moartea artistului.

Robin Williams a fost un actor de comedie dăruit scenei. A iubit rolurile sale care îi făceau pe oameni să uite de probleme şi să râdă cu poftă, dar mai presus de orice a ţinut la familia sa. La vârsta de 63 de ani. a fost găsit fără viaţă în casa sa. Se spânzurase folosindu-se de o curea. În primul interviu de la moartea lui Robin, soţia sa, Susan Schneider a vorbit deschis despre problemele cu care s-a luptat acesta în ultimele luni din viaţa sa, potrivit huffingtonpost.com. A fost vorba despre o boală care l-a ros pe interior şi l-a adus într-un punct din care nu a mai putut găsi o cale de ieşire aici, pe pământ. Ea a abordat subiectul demonilor cu care s-a luptat celebrul actor şi a declarat că el s-a topit pe picioare, în faţa ei, fără ca ea să conştientizeze gravitatea problemei. Susan a afirmat că nu depresia a fost principala cauză care a dus la sinuciderea lui Robin , ci o boală numită Lewy Body Dementia, care se manifestă treptat având ca simptome încetinirea mişcărilor şi a abilităţii de a depune efort fizic, depresie şi halucinaţii. A izbucnit în plâns atunci când a povestit care au fost ultimele cuvintele ale lui Robin. "Eu mă aflam în pat, gata de culcare...a venit în cameră, în repetate rânduri, şi mi-a urat noapte bună, apoi a stins lumina şi a plecat din încăpere. A revenit pentru a lua Ipad-ul din cameră şi s-a grăbit să plece, părea că are ceva foarte important de făcut. Şi asta fost tot...".

Susan a publicat un eseu într-un jurnal de medicină în care a descris simptomele prezente la soţul ei din dorinţa de a-i informa pe toţi cei doritori despre pericolul pe care îl reprezintă această boală nemiloasă. "Începuse să aibă probleme cu aproximarea distanţelor şi a adâncimilor. Nu se putea orienta în spaţiu şi era din ce în ce mai confuz", a povestit Susan.

La ora actuală, Susan se află în Consiliul Director al Fundaţiei Americane de Neurologie.

Mai multe