Soţia lui Roman Polanski cere ajutorul Hollywood-ului

30 septembrie 2009 0:56   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Consoarta celebrului regizor acuzat de viol, Emmanuelle Seigner, a făcut apel la o serie de figuri proeminente de la Hollywood, actori, regizori sau producători, pentru a se alătura demersului ei de a împiedica extrădarea către Statele Unite a soţului ei.

Polanski, acum în vârstă de 76 de ani, a emigrat în 1978 în Franţa pentru a scăpa de o posibilă sentinţă cu închisoarea pentru întreţinerea de relaţii sexuale cu o minoră în vârstă de numai 13 ani. Regizorul a fost arestat recent la Zurich, în Elevţia, şi ar putea fi extrădat către Statele Unite.

Drept răspuns, Emmanuelle Seigner a organizat o petiţie pentru eliberarea acestuia.

"Emmanuelle este scandalizată. A început să ceară ajutorul prietenilor şi colegilor pe care i-a cunoscut în numeroşii ani în care a lucrat în industria filmului", a declarat o sursă apropiată actriţei în vârstă de 45 de ani, citată de site-ul Showbiz Spy.

Printre cei care şi-au anunţat deja sprijinul pentru Polanski se numără regizorul britanic de film Stephen Frears, actriţa Monica Belucci sau scenaristul Robert Harris.

Polanski, regizorul a numeroase filme de succes, precum Pianistul, din 2002, ar fi drogat-o pe Samantha, minora respectivă, cu alcool şi sedative în timpul unei şedinţe foto în casa actorului Jack Nicholson, care nu a fost prezent la acest incident.

Mai multe