Steven Seagal are interzis în Ucraina! «E o amenințare la securitatea națională»

8 mai 2017 13:30   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Cetăţenia rusă l-a făcut să ajungă pe lista neagră a autorităţilor din Ucraina. Celebrul actor Steven Seagal (65 de ani) are interdicţie să intre în Ucraina, fiind considerat de autorităţi o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Serviciul de securitate al Ucrainei a declarat că i-a interzis accesul în ţară timp de cinci ani, potrivit site-ului de ştiri Apostrophe, citat de Mediafax, care a publicat o scrisoare din partea reprezentanţilor în care se menţiona că "a comis acţiuni periculoase din punct de vedere social ... care contrazic intereselor menţinerii securităţii în statul ucrainean".

Pe lista neagră a autorităţilor din Ucraina se mai află actorul Gérard Depardieu şi muzicianul Goran Bregovici.

Actorul este prieten bun cu Putin

Seagal a efectuat vizite regulate în Rusia începând cu anii 1990, când a deschis o reprezentanţă a lanţului de restaurante Planet Hollywood la Moscova.

El este văzut ca fiind un prieten apropiat al lui Vladimir Putin, considerându-l "unul dintre marii lideri ai lumii". Cei doi s-au împrietenit în urma pasiunii pentru artele marţiale. Preşedintele rus are o centură neagră în judo, în timp ce Seagal are una în aikido. Într-un interviu din 2014 pentru ziarul rus Rossiyskaya Gazeta, Seagal a spus că se gândeşte la Putin "ca la un frate".

Mai multe