Tatăl și fiul: Kirk & Michael Douglas, cei doi titani ai Hollywoodului

2 decembrie 2015 11:34   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Kirk Douglas este ultimul mare star masculin din timpurile Hollywoodului de aur. La fel cum Michael Douglas este cel mai de succes actor – ca fiu al unui mare actor.

Câte astfel de nume cu greutate aflate la a doua generaţie de faimă şi real talent în cinematografie cunoaşteţi? Nu sunt mulţi. Cu-atât mai puţine perechile tată-fiu care să fi format un tandem mai strălucitor ca aceşti doi monştri sacri ai filmului.

Mi-au plăcut mult cuvintele unui jurnalist care l-a obser­vat acum câţiva ani pe Kirk Douglas participând la un eveniment. „Omul este o forţă a naturii! La naiba, ar fi trebuit să se denumească un uragan până acum cu numele lui!“ Şi câtă dreptate are! Dar nu neapărat datorită fizicului robust cu care s-a remarcat în Cetatea Filmului. Tot ceea ce a realizat Kirk în viaţă – de la faptul că a depăşit urmările unui atac cerebral devastator în 1996, dar şi pe cele ale unui accident aviatic, când s-a prăbuşit cu eli­copterul în 1991, la 75 de ani, până la felul cum şi-a depăşit condiţia socială – totul a fost posibil datorită unei voinţe de fier. O voinţă care l-a dus până la o vârstă incredibilă. Pe 9 decembrie, Kirk va împlini 99 de ani! Un actor născut în cea mai cruntă sărăcie, ca fiu al unui negustor de vechituri, care a cucerit lumea cu trupul său perfect sculptat în Spartacus şi un fiu care parcă a reuşit ca niciun altul să iasă din umbra tatălui. Firul roşu al vieţilor lor şi felul în care s-au duelat de-a lungul timpului aceşti titani, pentru ca în toamna vieţii să înveţe să se iubească cu adevărat este absolut fascinant. O lecţie despre redescoperirea vieţii, despre întoarcerea la lucrurile simple, care contează cu adevărat, atunci când ai încercat totul. Dar şi o lec­ţie despre lupta pentru viaţă…

Citește pe www.okmagazine.ro restul acestui material despre cei doi titani ai Hollywoodului!

Mai multe