Uite ce mănâncă Jessica Alba de arată aşa de bine

18 iulie 2015 21:09   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Cine ar fi crezut? Au în conturi milioane de dolari şi cine şi-ar fi imaginat că se înfruptă cu cele mai sofisticate mâncăruri la restaurante. În realitate, starurile preferă preparate cât mai simple şi uşor de făcut.

Actriţa Jessica Alba (34 de ani), care are în cont 200 milioane de dolari, e înnebunită după riso al granchio, o mâncare mexicană, fiindcă bunicii ei paterni provin din Mexic. Nu se duce la restaurante de lux ca să o comande. A învăţat să şi-o prepare singură acasă. Diva spune că această mâncare sănătoasă este secretul pentru care arată aşa de bine.

Riso al granchio

300 gr de orez, 200 gr cozi raci, un peşte, 3 roşii, o ceapă, o legătură de pătrunjel, 2 linguri de suc de lămâie, 2 linguri de ulei de măsline, 2 linguri de unt, sare, piper. Preparare: Roşiile şi ceapa se taie cubuleţe. Se fierbe peştele fără oase într-un litru de apă, se adaugă ceapa şi uleiul. După 5 minute se adaugă roşiile. Adăugaţi şi orezul şi lăsaţi-l la fiert timp de 3 minute. Puneţi racii şi lăsaţi totul să se coacă la foc mic. Adăugaţi untul, sucul de lămâie şi pătrunjelul la final. 

Alte staruri preferă preparate şi mai simple pe care şi le fac singure. De exemplu, actriţa Sarah Jessica Parker (50 de ani) este înnebunită după ouă prăjite, iar actorul Hugh Jackman (46 de ani) nu concepe să-i lipsească de la nici o masă cartofii prăjiţi.

Actriţa Gwyneth Paltrow (42 de ani) ţine foarte mult să mănânce numai preparate sănătoase. Mâncarea ei preferată este friptura cu multe mirodenii.

La averea sa de 60 de milioane de dolari, Gwyneth ar putea să o comande la restaurante de top, însă ţine să şi-o facă singură acasă.

Friptură cu mirodenii: 2 kg de carne de pui, crenguţe de rozmarin, de cimbru, de busuioc, nucşoară, cuişoare, ulei, sare. Preparare: Se spală carnea se zvântă şi se freacă apoi cu sare. Se toarnă ulei în tavă, se pune carnea, se stropeşte cu ulei.

Se presară din belşug cu crenguţe de rozmarin, de cimbru, de busuioc, nucşoară, cuişoare. Se pune la cuptor la foc mic până se rumeneşte uniform.

Actriţa Reese Witherspoon, de 39 de ani, care a strâns în conturi 80 de milioane de dolari, are gusturi şi mai simple.

Nu există zi să lipsească din meniul ei ouăle prăjite

Ouă prăjite: Ouă, ulei, unt, apă, sare, piper. Preparare:  Pentru ca oul să aibă formă de inimă, actriţa îl prăjeşte într-un vas special. Încinge vasul în care topeşte o bucată de unt. Pune oul când focul este la o intensitate moderată. Toarnă o jumătate de lingură de apă deasupra şi pune capac peste formă timp de circa o jumătate de minut. Scoate apoi oul prin detaşarea părţii laterale a vasului şi îl presară cu sare şi piper.

Le mănâncă totdeauna cu pâine prăjită pe care o decupează sub formă de săgeată cu un aparat special.

Actorul şi cântăreţul Justin Timberlake (34 de ani) se dă în vânt după clătite. La averea lui de 200 de milioane de dolari îşi permite să le umple cu cele mai delicioase sosuri, îngheţată şi banane.

Clătite: 3 ouă, 300 de gr de făină, 300 ml de lapte, 300 ml de apă minerală, un praf de sare, 50 ml de ulei pentru prăjit. Preparare:  Se face aluatul din lapte, apă minerală şi făină fără cocoloaşe. Nu trebuie să fie nici prea gros nici prea subţire. Se unge tigaia cu ulei şi se toarnă câte un polonic la fiecare clătită. Se coc uniform şi pe o parte şi pe alta.

Actorul le umple cu sos de ciocolată, sos de caramel, sos de vanilie, banane şi îngheţată.

Însă ţine foarte mult să şi le prepare chiar el.

Actriţa şi dansatoarea Julianne Hough (26 de ani), cunoscută mai ales pentru rolul din filmul “Refugiu pentru viaţă”, are şi ea preferinţe pentru un fel de mâncare mexicană, numit tacos cu sos.

Vedeta, care are în conturi 7 milioane de dolari, nu concepe să o comande la restaurante sau fast-food-uri. S-a specializat chiar în prepararea delicioaselor tacos cu sos. 

Tacos cu sos:  500 g carne tocată de curcan, 3 linguri de ulei, 100 ml de apă, foi de tacos, 2 roşii, 100 gr de caşcaval ras, piper, rozmarin, sos şi pătrunjel, lămâie. Preparare:  Carnea tăiată mărunt se prăjeşte în ulei, se adaugă piper, rozmarin. Se pun 100 ml de apă.

În tava tapetată cu hârtie se aşază foile de tacos şi se introduc pentru 3 minute în cuptor. Apoi le umplem cu amestecul de carne, sosul, caşcavalul.

Mai multe