Un criminal în serie care a ucis 17 prostituate a inspirat un episod din „Seinfeld“

5 aprilie 2021 11:36   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

În anii 1990, „Seinfeld“ era un fenomen şi a rămas unul dintre cele mai de succes sitcomuri din toate timpurile. Deşi serialul a devenit celebru pentru că era „un show despre nimic“, a avut ca surse de inspiraţie multe întâmplări reale. Printre ele, povestea unuia dintre cei mai sângeroşi criminali în serie din istoria recentă a SUA.

Seria TV creată de Jerry Seinfeld şi Larry David şi bazată pe show-ul de stand up comedy al lui Seinfeld prezenta aventurile lui Jerry şi ale celor cei trei prieteni ai săi: Elaine, George şi Kramer. Show-ul nu cosmetiza deloc personajele, care erau egoiste, invidioase, răutăcioase. Însă faptul că până la urmă primeau ceea ce meritau a fost cheia sucesului fenomenal de care s-a bucurat „Seinfeld“.

Astăzi, show-ul poate părea o capsulă a timpului din New York-ul anilor 1990, iar publicul actual ar putea fi indus în eroare de unele referinţe din serial. Episodul „Maseuza“ (1993), în care iubitul lui Elaine poartă numele Joel Rifkin, face referire la Joel Rifkin, un criminal în serie ce a terorizat New York-ul la începutul anilor ʼ90.

Citește aici continuarea.

Mai multe