Unul dintre creatorii "The Simpsons" a murit la 59 de ani

9 martie 2015 21:31   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Sam Simon, câştigător a nouă premii Emmy şi unul dintre creatorii seriei Simpsons, a murit duminică seara, în casa lui din Los Angeles. În vârstă de 59 de ani, el suferea de cancer la colon şi rect din 2012.

Producătorul "Simpsons" Al Jean a confirmat ştirea, conform variety.com

Simon a primit şapte premii Emmy pentru "The Simpsons" şi două petnru "The Tracy Ullman Show". 

În 1989 a creat "The Simpsons", alături de Matt Groening şi James L Brooks. În timpul în care a lucrat la serial, el a scris numeroase episoade, a fost unul dintre producători, consultant pe creaţie şi animator. Simon a părăsit serialul în 1993, dar a rămas producător executiv. 

"The Simpsons a fost bazat pe tot ce nu îmi plăcea la serialele de animaţie la care lucrasem până atunci", a povestit Simon în urmă cu câţiva ani. 

Datorită poziţiei pe care a păstrat-o în cadrul show-ului, Simon a câştigat bani frumoşi, sume pe care le-a donat diverselor organizaţii de caritate. El a fondat o organizaţie pentru câinii vagabonzi şi o clinică veterinară gratuită. După ce a fost diagnosticat cu cancer, în 2012, el a început să cumpere companii de circ şi grădini zoo pentru a elibera animalele ţinute în captivitate. 

El a fost căsătorit cu actriţa Jennifer Tilly, din 1984 până în 1991, iar apoi cu iepuraşul Playboy Jami Ferrell din 2000 până în 2003. 

Mai multe