VIDEO: Rod Taylor, din "Păsările" lui Hitchcock, a murit

9 ianuarie 2015 11:04   Vedete internaționale
Ultima actualizare:

Actorul australian Rod Taylor, care a jucat rolul principal în thrillerul "Păsările", regizat de Alfred Hitchcock, a murit în casa sa din Los Angeles, la vârsta de 84 de ani.

Rod Taylor a murit miercuri, a confirmat fiica sa, Felicia, conform huffingtonpost.com.

Actorul de origine australiană a devenit cunoscut în anii 1960, jucând în mai multe filme alături de nume ca Jane Fonda şi Richard Burton. În 2009, Taylor a apărut în filmul "Ticăloşi fără glorie/ Inglourious Basterds", regizat de Quentin Tarantino, interpretând rolul fostului premier britanic Winston Churchill.

Primul său rol principal a fost într-o adaptare din 1960 a romanului ştiinţifico-fantastic al lui H.G. Wells "Maşina Timpului", în regia lui George Pal, jucând apoi în mai multe pelicule de succes în anii 1960 şi 1970.

Rod Taylor a fost şi vocea lui Pongo, unul dintre câinii din animaţia Disney "101 Dalmaţieni".

Actriţa Tippi Hedren, alături de care Taylor a jucat în "Păsările", a declarat pentru revista People că actorul a fost "un bun prieten şi o adevărată forţă". "Era unul dintre cei mai amuzanţi oameni pe care i-am întâlnit, foarte drăguţ şi elegant. Totul a fost bun la acest om", a spus Hedren.

Rod Taylor ar fi împlinit 85 de ani pe 11 ianurie.

Actorul a fost căsătorit cu Carol Kikumura, cuplul având o fiică, Felicia Rodrica Sturt Taylor, care lucrează ca prezentatoare de televiziune în Statele Unite ale Americii.

Mai multe