13 ani de la moartea lui Florian Pittiș. Mesajul de dor al soției care l-a divinizat

7 august 2020 10:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actorul și solistul Florian Pittiș s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani, pe 5 august 2007, după ce timp de un an s-a luptat cu cancerul la prostată. La 13 ani de la moartea acestuia, soția sa, Anda Niculina Pittis, a marcat această zi tristă cu un mesaj emoționant de pagina sa de Facebook.

Florian Pittiş a murit pe 5 august 2007, la ora 15.15, la Institutul Oncologic Fundeni. Vestea decesului său a îngenuncheat multă lume care l-a apreciat și respectat, dar mai ales pe soția sa, Niculina. "5 august 2007 - ultima zi pe pămant, prima zi în eternitate. Mereu în inima mea. Odihnește-te în pace, Florian!", a scris a scris văduva lui Florian Pittiș pe pagina sa de Facebook.

Anda Niculina Pittiș, văduvă de două ori

Florian Pittiș s-a căsătorit la 12 martie 1999, la 56 de ani, cu Niculina Anda, de profesie educatoare. Soțul ei, folkistul Nicu Vladimir, decedase și era văduvă. Căsătoria lui Florian Pittiș cu Anda a durat doar opt ani, până la decesul artistului. ”Când l-am cunoscut pe Florian, când l-am întâlnit prima dată în viață, nu m-a impresionat deloc. Eram foarte îndrăgostită de Vladimir Nicu, de primul meu soț. Mergeam frecvent în casă la el, pentru că aveam același grup de prieteni, dar eu eram soția lui Vladimir. Și când Vladimir a plecat, Florian a început să mă sune. Eu nu aveam telefon acasă, mă suna la gradiniță, iar eu mă simțeam stânjenită. Pentru că avea o voce recognoscibilă, știai cine este la telefon. El a fost cel care m-a scos în oraș, m-a dus la expoziții, m-a invitat la teatru, la concerte, așa început”, a povestit Anda Pittiș, într-un interviu pentru revista Tango.

A fost o iubire ca de adolescenți, până în ziua de 5 august 2007, când Anda Pittiș a devenit văduvă. Soția lui Florian Pittiș îi păstrează vie amintirea: este prezentă la concertele folk unde se cântă piesele lui Moțu Pittiș.

Florian Pittiș a fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori de teatru, dar şi regizor, traducător, interpret de muzică folk ori realizator de emisiuni radio. A scris texte pentru cântecele Andei Călugăreanu, pentru Mircea Vintilă, Sorin Chifiriuc şi alţii. A fost, de asemenea, francmason (având gradul 33 şi ultim), purtător de cuvânt al Marii Loje Naţionale din România.

Mai multe