20 de ani de la primul număr Playboy România. Câți bani a luat Dana Săvuică și cine i-a făcut avansuri la ședința foto

21 octombrie 2019 12:51   Vedete românești
Ultima actualizare:

Revista Playboy și-a făcut intrarea pe piața din România în noiembrie 1999, cu Dana Săvuică pe copertă. Fostul șef al publicației, Dan Silviu Boerescu, a rememorat pentru Click! cum a decurs prima ședință foto pentru coperta revistei ”iepurașului cu papion”.

În noiembrie 1999, revista Playboy îşi făcea debutul în România având-o pe copertă pe Dana Săvuică, la acea vreme una dintre cele mai frumoase manechine ale ţării. ”După ce mi-a trecut râsul isteric, a rămas nedumerirea. De ce îmi faceţi mie propunerea asta? Mi-a răspuns că au o listă scurtă, cu genul de femeie care ar trebui să fie pe coperta primului număr, şi că au nişte cerinţe foarte clare de la americani. Trebuia să fie o femeie matură, cu forme naturale şi, preferabil, blondă”, și-a amintit peste ani Dana.

Și pentru șeful de atunci al revistei, Dan Silviu Boerescu, primul pictorial a fost unul memorabil.

"Dana Săvuică a pozat pentru numărul 1 la Chicago, în studioul regretatului Richard Fegley (fotograf decedat în 2001, care a lucrat timp de 30 de ani pentru Playboy). Într-o pauză a şedinţei foto, a fost abordată de chitaristul lui Bruce Springsteen, celebrul Steve Van Zandt, care dădea un interviu pentru Playboy USA şi care a invitat-o să ia masa cu trupa la hotel. Dana a refuzat să meargă singură, fără mine, şi a ratat ocazia de a-l cunoaşte pe Bruce Springsteen", a declarat Boerescu într-un interviu mai vechi pentru Click!

Mai multe