80 de dansatori în costume populare diferite îşi dau mâna de Ziua Unirii

24 ianuarie 2018 14:33   Vedete românești
Ultima actualizare:

80 de dansatori în costume populare diferite, reprezentative pentru toate etniile din ţara noastră, şi-au dat mâna într-o horă imensă a unirii neamului românesc, formând o hartă imensă a României. Scena face parte din melodia-imn lansată azi de Nadia Duluman - „Sus români din lumea întreagă”.

Piesa Nadiei este un îndemn la unitate către toţi românii, indiferent de zona din care provin, de port şi de grai. Videoclipul a luat naştere la începutul primului album de muzică populară al artistei, intitulat „I-auzi cântă moldovenii”, şi a fost filmat în frumoasa Bucovină, împreună cu Orchestra Artistică Ciprian Porumbescu Suceava. “Trăim într-o ţară binecuvântată de Dumnezeu, că nu degeaba i se spune României “ Grădina Maicii Domnului”. Cum într-o grădină sunt mai multe feluri de flori, la fel și în ţara noastră sunt mai multe etnii care locuiesc împreună de secole. Diferenţele dintre noi nu ne-au dezbinat, ba dimpotrivă, ne-au îmbogăţit cultural şi spiritual. În acest videoclip am ilustrat prin costume frumuseţea şi diversitatea de pe tot cuprinsul ţării şi bucuria de a trăi unit pe acest pământ sfânt “, spune Nadia Duluman.

Artista a cântat muzică etno, însă în mai puțin de un an s-a făcut remarcată prin cântecul şi autenticitatea portului popular moldovenesc atât în faţa publicului, cât și în fata specialiștilor în folclor.

Mai multe