A crescut la casa de copii şi a salvat de la înec trei oameni

21 septembrie 2016 22:39   Vedete românești
Ultima actualizare:

Nu e de mirare că s-a înscris într-un show de aventură, căci parcă şi viaţa lui e desprinsă parcă dintr-un film. Mircea Amza, unul dintre cei 18 concurenţi de la „Supravieţuitorul”, a avut un destin cutremurător. Necazurile l-au călit însă şi îl pot ajuta să pună mâna pe premiul de 100.000 de euro, de la PRO TV.

La 48 de ani e constructor, dar până să ajungă la această stabilitate a avut mult de tras. Originar din Arad, Mircea Amza sau Daddy, cum îi spun colegii, a rămas orfan de mamă la 4 ani, crescând cu tatăl biologic până la 6 ani, când a fost preluat de autorităţi, pentru că părintele lui nu avea grijă de el. De la 11 ani a fost luat sub tutela mătuşii sale, care i-a devenit ulterior şi mamă adoptivă.

Cât timp a stat la casa de copii, a învăţat ce înseamnă disciplina, respectul şi loialitatea. De la mătuşa sa a învăţat să fie punctual, să-i respecte pe cei mai în vârstă, să nu mintă şi să nu lipsească de la şcoală.

„Am crescut auzind: să nu lipseşti de la şcoală, să nu întârzii, să nu minţi, să nu vii repetent, tu ce-ai mâncat azi? Un profesor m-a caracterizat drept: brânză bună în burduf de câine. Am fost un devorator de lectură, mi-a plăcut şahul foarte mult, mi-a plăcut să desenez, doar că nu mi-am permis financiar să studiez desenul. Am fost, în general, cuminte, dar am cedat şi anturajului”, se descrie Mircea.Concurentul e însurat de 26 de ani şi are o fiică de 25 de ani. E săritor şi curajos şi până acum a salvat de la înec trei persoane, în trei ocazii diferite. Mircea se implică şi în activităţile tribului din care face parte la „Supravieţuitorul”, reality-show-ul difuzat luni şi marţi la PRO TV şi, mai ales, în probele fizice. Nu e exclus ca tăria de caracter şi disciplina să-l ajute să câştige premiul de 100.000 de euro.

Uite cum supravieţuiesc bombele-sexy în sălbăticie!

  • Fetele din cele două triburi, Hangin şi Tubig, au descoperit că scoicile pot avea mai multe întrebuinţări: sursă de hrană, apoi cochiliile sunt folosite pe post de linguriţe, dar şi ca... pensete!
  • Nucile de cocos sunt folosite pentru hrană, pentru hidratare, dar şi ca boluri pentru salatele de fructe. Sau, şi mai creativ, ca aţe dentare!  
  • Nisipul e duşman, dar şi prieten! Îi frige pe concurenţi, dar e folosit şi pe post de “burete” de baie şi, de ce nu?, pe post de detergent pentru haine!
  • Bananele prăjite au gust de chips-uri. Sau cel puţin asta-şi imaginează concurenţii de fiecare dată când le mănâncă.
  • Fetele îşi fac bijuterii din tot ce prind pe insulă: scoici, melci sau aţele de la nucile de cocos.
  • Steagurile triburilor sunt în acelaşi timp şi dulap, şi cămară pentru provizii.
Mai multe