A murit cântăreața Lucky Marinescu

11 ianuarie 2018 17:48   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cântăreața de muzică ușoară, Lucreția „Lucky” Marinescu, a încetat din viață pe 10 ianuarie la vârsta de 83 de ani. a fost una dintre cele mai bune voci ale muzicii ușoare ale secolului trecut.

'Lucky Marinescu, o mare voce a muzicii uşoare româneşti din anii '70, s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 10 ianuarie, în urma unei suferinţe de boală îndelungate. (...) O voce unică, un adevărat simbol al muzicii româneşti, Lucky Marinescu a trăit prin muzică şi pentru muzică. Amintirea ei va dăinui peste ani în inimile şi sufletele noastre', este mesajul transmis de Lawrence Marinescu, vonform DC News.

Lucreția Marinescu s-a născut pe 12 iulie 1934, în Cahul (azi, în Republica Moldova). Din 1940, s-a mutat cu familia la Cluj-Napoca. Și-a urmat studiile la Liceul „Sfânta Tereza”, iar apoi a dat la Conservatorul „Gheorghe Dima”. A intrat și la Teatrul de Operetă, iar apoi, la Teatrul „Constantin Tănase” din București, scrie sursa citată.

A fost  angajată la Teatrul „Savoy” din București (1954);  debutul a avut loc în spectacolul „Magazinul de stat”, cu N. Stroe și Zizi Șerban. A participat la toate premierele teatrului alături N. Stroe, Mircea Crișan, Zizi Șerban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nițescu, Luigi Ionescu, Dorina Drăghici, etc, scrie Radio România Cultural.

Mai multe