A murit cântăreţul Dorin Anastasiu, la 78 de ani. A câștigat „Cerbul de argint” în urmă cu 50 de ani

18 septembrie 2021 17:29   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cântăreţul de muzică uşoară Dorin Anastasiu a murit sâmbătă, 18 septembrie, la vârsta de 78 de ani. Artistul a câştigat acum mai bine de 50 de ani trofeul „Cerbul de Argint“, alături de Angela Similea.

Artistul a lansat cunoscutele melodii precum „Nu pleca", împreună cu Mihaela Runceanu, și „Într-un oraș, într-un tramvai".Vreme îndelungată a fost profesor de canto și dicție pentru copii și adolescenți care şi-au dorit  o carieră muzicală.

Dorin Anastasiu s-a născut la Craiova, pe 6 iulie 1943. A urat atât cursuri de muzică ușoară, dar și de teatru. Din palmaresul său de câștiguri amintim un premiu II la festivalul internaţional de la Soci (URSS), în 1968, cu o piesă de George Grigoriu, iar în 1969 câştigă premiul I de interpretare la Mamaia, cu două piese de Alexandru Mandy, drept care este desemnat să reprezinte România la ediţia din anul următor a «Cerbului de aur».

Dorin Anastasiu a jucat în câteva lungmetraje şi şi-a împrumutat frecvent vocea unor personaje în filmele de desene animate. A fost redactor, profesor şi prezentator la emisiuni de succes de la TVR şi Antena 1.

Cântărețul a fost căsătorit cu Doina Anastasiu,  reputată regizoare TV. Cei doi au împreună o fiică, Raluca Anastasiu, talentată cântăreaţă și ea, care este stabilită în Marea Britanie.

Mai multe