A plătit 1.800 de lei pentru poezia sculptată pe cruce

15 iulie 2016 22:38   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cornelia Patrichi a făcut un gest impresionant în memoria celui care a făcut legea dansului în România pe vremea lui Ceauşescu. Soţia marelui dansator care a fost răpus de cancer, în aprilie, a scris pe cruce o poezie care-ţi rupe inima.

Cornelia Patrichi (66 ani) a ţinut să facă ceva deosebit la mormântul “regelui dansului”, Cornel Patrichi, care s-a stins din viaţă anul acesta pe 5 aprilie, la 72 de ani, la câteva zile după ziua sa de naştere. Fosta balerină i-a dedicat soţului ei un cântec amerindian. Impresionată de melodia ”Navajo” despre moarte, Cornelia Patrichi a dorit o lucrare specială, la mormântul soţului ei. A plătit inscripţionarea a nu mai puţin de 300 de litere, care alcătuiesc emoţionanta poezie a melodiei respective.

Cum doar o literă este 8 lei, poezia a costat 1.800 lei, Cornelia beneficiind şi de o reducere: ”Am zis să fac ceva frumos, în memoria lui. Gabriela Teodorescu (ex-balerină, stabilită în Italia) mi-a trimis această piesă în limba italiană şi am selectat de acolo pasajele care mi-au plăcut cel mai mult. Le-am tradus în limba română, pentru că sună mai frumos decât în italiană”, a mărturisit, pentru Click!, Cornelia Patrichi. Aceasta a fost surprinsă joi, în Cimitirul Pipera, unde a udat florile şi a aprins o lumânare la mormântul “regelui dansului”.

Iată poezia de pe mormântul lui Patrichi

”Nu te apropia de mormântul meu plângând/ Eu nu sunt aici/  Eu sunt sclipirea de diamant pe zăpadă/ Eu sunt lumina soarelui pe grâul auriu/ Eu sunt ploaia delicată de toamnă în aşteptare/ Eu sunt steaua care luceşte atunci când noaptea cade la fereastra ta/ Sufletul meu nu doarme aici. De aceea nu plânge la mormântul meu”.

Mai multe