A semnat certificatele de deces ale soţilor Ceauşescu! Află povestea lui la „Destine ca-n filme”

17 martie 2015 9:19   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cu toate că Iuliana Marciuc s-a ocupat, în ultima perioadă, de selecţia naţională a concursului Eurovision, în calitate de producător, ea nu a lăsat deoparte „prima sa dragoste”, aceea de prezentatoare de emisiuni.

Aşa se face că Iuliana Marciuc a muncit din greu pentru a pregăti un nou sezon de „Destine ca-n filme”.  În emisiunea ei de marţi, Iuliana ni-l prezintă pe omul care a semnat certificatele de deces ale soţilor Ceauşescu.

De marţi, 17 martie, de la ora 21.00 la TVR 2, la „Destine ca-n filme”, Iuliana Marciuc vă invită să cunoaşteţi poveştile mai puţin cunoscute a două personalităţi, nume cunoscute şi respectate în domeniile lor de activitate: medicul legist prof.dr. Vladimir Beliş şi speologul dr.Cristian Lascu.

Prof.dr. Vladimir Beliş şi-a început cariera ca medic pediatru, însă viaţa avea să-l ducă spre o cu totul altă specializare, cea a medicinei legale. A autopsiat trupul soţiei celui mai bun prieten, a asistat la execuţii, pedepse date pentru crime duble sau în cazul gravelor delicte economice şi a semnat certificatele de deces ale soţilor Ceauşescu. Fostul director al Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici“ din Bucureşti vine la „Destine ca-n filme” pentru a face dezvăluiri spectaculoase.

Speologul Cristian Lascu este un înverşunat militant pentru conservarea patrimoniului naţional şi protejarea Deltei Dunării. A descoperit în jur de 35 km de galerii de peşteră şi a primit Premiul pentru “Cel mai bun jurnalist de mediu” oferit de Ambasada Franţei. În prezent, dr.Cristian Lascu locuieşte precum strămoşii noştri, într-un fel de aşezare neolitică, ruptă de orice „tâmpeală lumească”, cum îi place să spună.

Mai multe