Aceştia sunt finaliştii Eurovision România 2016

11 februarie 2016 15:02   Vedete românești
Ultima actualizare:

Joi (11 februarie) au fost anunţate cele 12 melodii finaliste care vor intra în Selecţia Naţională Eurovision 2016. În cursă, au fost înscrise 94 de piese, din care juriul a ales doar 12 . Câştigătoarea selecţiei naţionale va ajunge pe scena de la Stockholm,.

"Diferenţele de punctaj au fost mici, dar, în ciuda dezbaterilor aprinse, atmosfera din biroul juriului a fost una constructivă, iar cei cinci membri ai juriului au ajuns la un consens în ceeea ce priveşte lista celor 12 semifinalişti ai Selecţiei Naţionale. Le mulţumesc încă o dată pentru efortul depus pe parcursul celor trei zile, la finalul cărora au ales artiştii care vor urca pe scena de la Baia Mare”, a declarat Iuliana Marciuc, producătorul evenimentului, la încheierea preselecţiei.

Iată cele 12 piese semifinaliste

2. Jukebox - "Come on Everybody"

3. Mihai Trăistariu - "Paradiso"

4. Ovidiu Anton - "Moment of Silence"

5. Florena - "Behind the Shadow"

6. Dream Walkers - "Let It Shine"

7. Hayley Evetts - Brand New Day"

8. Andra Olteanu - "Nai Nai"

9. Irina Popa - "Lasa-mă, eu te las"

10. Vanotek feat The Code & Georgian - "I'm Coming Home"

11. Xandra - "Superhuman"

12. Mihai Băjinaru - "Never Too Late"

Cei 12 semifinalişti au fost prezentaţi de TVR joi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Sala Media a Teatrului Naţional din Bucureşti. Alături de echipa Eurovision a TVR condusă de Iuliana Marciuc, la conferinţa de presă a participat şi Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, oraşul-gazdă al Selecţiei Naţionale din acest an.

În următoarele zile, concurenţii încep pregătirea pentru show-urile de la Baia Mare, iar prima lor apariţie televizată este programată pentru vineri, 19 februarie, la Berăria H, într-un eveniment transmis în direct la TVR 1. 

Semifinala Eurovision România 2016 va avea loc pe 4 martie, iar finala pe 6 martie. Ambele au loc la Baia Mare.

Mai multe