Actriţa Melania Ursu a murit la 75 de ani

12 ianuarie 2016 21:08   Vedete românești
Ultima actualizare:

Doliu în lumea teatrului românesc. Actriţa Melania Ursu de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca a murit luni seară (11 ianuarie), la vârsta de 75 de ani, în urma unor probleme de sănătate.

Melania Ursu a fost una dintre cele mai apreciate actriţe de la noi, făcând parte din generaţia lui Marin Moraru şi Gheorghe Dinică.

„Ne-a părăsit fulgerător, la început de an, actrița Melania Ursu (16 iunie 1940 - 11 ianuarie 2016). Absolventă a Institului de Artă Teatrală și Cinematografică «I.L. Caragiale» din București, promoția 1961, clasa regizorului profesor Moni Ghelerter, Melania Ursu a făcut parte dintr-o generație de aur, fiind colegă cu marii artiști Marin Moraru și Gheorghe Dinică. Cariera și viața ei de după absolvire s-au confundat, mai bine de o jumătate de veac, cu scena și viața Naționalului clujean, pe care a onorat-o cu nu mai puțin de optzeci de roluri. Talentul ei s-a făcut remarcat de la primele apariții”, se menţionează într-un comunicat al Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, citat de Mediafax.

Pe lângă teatru, Melania Ursu a jucat şi în filme, interpretând rolurile doamna Chiajna în „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu” (regia: Malvina Urșianu), Pelaghia Roșu în „Munți în flăcări” (regia: Mircea Moldovan), Vica în „Pădureanca” și „Flăcări pe comori” (ambele în regia lui Nicolae Mărgineanu), Ana în „Iarba verde de acasă” (regia: Stere Gulea) și Irina în „Mere roșii” (regia: Alexandru Tatos).

Corpul neînsufleţit al artiatei va fi depus, joi (14 ianuarie), între orele 10.00 şi 13.30, în foierul Teatrului Naţional din Cluj-Napoca, iar înmormântarea va avea loc de la ora 14.00, în Cimitirul Central din Cluj-Napoca.

Mai multe