Adevărul despre slăbirea lui chef Scărlătescu: ştevia sau operaţia?
Mare vâlvă s-a creat în rândul fanilor de când chef Cătălin Scărlătescu s-a subţiat, în nici un an, cu 47 de kilograme. El nu este foarte darnic în detalii, preferând să spună că a ţinut o dietă pe bază de crudităţi, iar de aici au apărut speculaţiile că şi-ar fi micşorat stomacul, în secret.
În aprilie 2015, invitat pentru un interviu în redacţia Click!, juratul de la “Chefi la cuţite” (Antena 1) ne dezvăluia alimentaţia lui din acea perioadă. Practic, încă de atunci începuse să-şi facă grijă pentru siluetă şi să ia măsuri. „Nu am mâncat pâine, carne, dulciuri şi nu am băut alcool. Am mâncat, în schimb, doar salate proaspte, spanac, ştevie, castraveţi, roşii, mere, grepfruit, prune, nuci şi migdale neprăjite şi nesărate. Nu contează ordinea sau cantitatea, însă nu ai voie să mănânci nimic altceva. Legumele se pot face pe grătar, verziturile se fac salate proaspete stropite doar cu lămâie (fără ulei) şi un strop de sare, iar fructele se consumă proaspete. Este însă o dietă severă, eu nu recomand nimănui să ţină un astfel de regim fără să consulte medicul. Fiecare organism are propriile necesităţi, aşa că nu e bine să ţinem diete de capul nostru”, a povestit chef Cătălin Scărlătescu (45 de ani).
Pentru transformarea uluitoare din prezent, vedeta a început să se ţină serios de treabă din luna martie a acestui an, somată şi de medicii care i-au spus că are grave probleme de sănătate. A scăpat de 47 de kilograme, iar acum acul cântarului indică 87 kg. Gurile rele spun însă că este imposibil ca juratul de la Antena 1 să slăbească atât doar cu regim, aşa că în discuţie a fost adusă celebra operaţie de micşorare a stomacului, la care vedetele noastre apelează pe bandă rulantă. Raluca Bădulescu, Răzvan Ciobanu, Teo Trandafir, Feli, Oana Radu, Ozana Barabancea sunt doar câteva exemple. De altfel, anul trecut, invitat la emisiunea “Refresh by Oana Turcu”, de la Antena Stars, Cătălin Scărlătescu a recunoscut că s-a gândit mult la această procedură, mai ales că are un prieten medic care lucrează în această ramură.
Şi cititorii Click! şi-au spus părerea pe pagina de Facebook click.ro. „Greu de crezut că a slăbit aproape 50 kg doar cu dietă, într-un timp atât de scurt, sigur a suferit faimoasa intervenţie bariatrică, nu ştiu de ce unii se feresc să recunoască acest lucru”, este de părere Adela Dana C. “A suferit operaţia, asta l-a slăbit”, spune şi un alt cititor.
Ce este gastric sleeve?
Gastric Sleeve (operaţia de micşorare a stomacului) este o procedură chirurgicală care ajută la pierderea în greutate prin limitarea consumului de alimente. Cu această procedură, care se efectuează laparoscop, chirurgul îndepărtează aproximativ 75% din stomac, astfel încât noul stomac va avea forma unui tub, cu o capacitate de doar 100-150 ml. Intervenţia costă între 5.500 şi 6.000 de euro.