Adi Minune riscă să ajungă după gratii. Manelistul are probleme mari cu legea

5 ianuarie 2015 12:21   Vedete românești
Ultima actualizare:

Adrian Simionescu, pe numele de scenă Adi Minune (40 de ani), are probleme mari cu legea.

Manelistul a intrat în vizorul judecătorilor încă din anul 2010, când nu a putut justifica 104.000 de euro din averea pe care o deţine. Cazul, intens mediatizat, s-a încheiat favorabil pentru artist.

Atunci, procurorii l-au iertat pe Minune şi l-au amendat cu 1.000 de euro, dar Agenţia Naţională de Integritate (ANI) nu a făcut acelaşi lucru.

ANI a sesizat Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală în legătură cu acest caz, iar dosarul a ajuns acum la Înalta Curte. Astfel, la 21 ianuarie, Minune trebuie să se prezinte în faţa judecătorilor, iar dacă nu va reuşi să îşi justifice toată averea, ar putea rămâne fără o parte din bunuri. În acest proces este implicată şi soţia manelistului, Ecaterina Minune.

În cazul în care Fiscul va descoperi nereguli în documentele pe care Minune le-a depus pentru a-şi justifica averea, manelistul poate primi chiar închisoare cu executare.

Conform legii nr. 241/2005, ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile constituie infracţiuni de evaziune fiscală şi se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 8 ani şi interzicerea unor drepturi.

Mai multe