Adina Buzatu e urmărită penal. Ce acuzaţii i se aduc creatoarei de modă

5 august 2014 19:26   Vedete românești
Ultima actualizare:

Creatoarea de modă Adina Buzatu este urmărită penal pentru sprijinirea unui grup infracţional, evaziune, fals în înscrisuri şi spălare de bani, cu un prejudiciu de aproape 1,6 milioane de lei adus bugetului de stat de firma sa, informează DIICOT.

Adina Buzatu a aflat astăzi, marţi, că a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DIICOT, pentru mai multe infracţiuni.

Acesata este acuzată de de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor societăţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Din 20.02.2012 până în prezent, Buzatu a sprijinit moral şi material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpaţi. În aceeaşi perioadă, inculpata a înregistrat facturi fictive emise, cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate, în loc să-l dea la stat. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă totală de 1.596.954 lei.

Totodată, în perioada 2012 - martie 2014, Buzatu a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700.000 de lei, care a fost transferată din conturile societăţii administrate, în conturile a patru firme fantomă. Aceşti bani au fost retraşi în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat.

Adina Buzatu a mai avut în trecut un dosar, în care era acuzată că făcea haine contrafăcute, sub diverse mărci de renume, pe care le vindea la preţul hainelor originale.

Mai multe