Adrian Daminescu a făcut să plângă o concurentă care i-a cântat piesa

6 decembrie 2018 18:53   Vedete românești
Ultima actualizare:

Momente tensionate sâmbăta aceasta, la “Provocarea starurilor” (TVR 1). Cel mai aspru dintre juraţi, Adrian Daminescu, a făcut să plângă o concurentă: „Nu aveţi niciun pic de respect faţă de compozitorii şi interpreţii originali!”, i-a reproşat el.

Concurenţii de la „Provocarea starurilor” au de trecut printr-o ediţie dificilă, în care îl întâlnesc pe cel mai aspru jurat de până acum: Adrian Daminescu. Din juriul ediţiei 7  mai fac parte Carmen Trandafir şi Dan Teodorescu (Taxi). „Ai cântat altceva, clar nu piesa «Şi m-am îndrăgostit de tine» şi nu e de ajuns să fii frumoasă, trebuie să şi ştii să cânţi”, i-a spus Adrian Daminescu  concurentei lui Ştefan Stan, Ioana Ristea. Nu numai că a făcut-o să plângă, dar a început o dispută şi cu mentorul ei, Ştefan Stan. Acesta lucrează cu Ioana de 5 ediţii/săptămâni. A fost foarte implicat, repetiţiile întinzându-se uneori până la 2-3 dimineaţa, chiar în zilele dinaintea filmărilor. Ştefan a învăţat-o pe Ioana, ca de altfel şi pe celelalate concurente care au făcut echipă cu Ioana până acum, că interpretarea piesei unui membru al juriului în variantă originală, personală, este de apreciat. Tocmai asta a făcut şi Ioana la ediţia cu numărul 7, spre deosebire de celelalte concurente care nu au urmat recomandarea lui Ştefan şi au fost eliminate. Pană la ediţia din 8 decembrie, toţi membrii juriului care au ascultat-o pe Ioana de-a lungul a 5 ediţii, adică 15 vedete ale muzicii româneşti, au lăudat-o şi au apreciat-o pentru originalitate şi timbrul vocii. Ba mai mult, în ediţia 5, Laurenţiu Dută i-a oferit piesa „Clipe” pentru ca Ioana să o înregistreze cu videoclip, în varianta prezentată de ea în platoul emisiunii. În ediţia 6, Ioana a obţinut punctaj maxim la toate probele.

Şi în ediţia 7, Ioana abordeză melodiile din repertoriul juraţilor şi alege să interpreteze melodia lui Adrian Daminescu, “Şi m-am îndrăgostit de tine”, în manieră proprie, urmând sfatul mentorului ei. La finalul momentului ei pe scenă, supărat, Adrian Daminescu, a exclamat: „Asta nu e piesa mea!”... „O piesă trebuie cântată la început în manieră originală şi abia apoi în manieră personală”.  Cum se finalizează ediţia pentru Ioana Ristea aflăm pe 8 decembrie, la Provocarea starurilor de la TVR 1.

Din 8 decembrie, emisiunea de la TVR 1 vine cu noutăţi: având în vedere că intrăm în etapa de foc, ce va dura până la finală, iată cum se vor face eliminările: În etapa de foc, care începe cu ediţia 7, eliminările sunt individuale, nu mai sunt pe echipe. Adică la finalul ediţiei din 8 decembrie, din cei 6 concurenţi care vor evolua pe scenă, rămân 5... În fiecare ediţie pleacă acasă câte un concurent, până la finală, când vor rămâne doar 3 concurenţi să lupte pentru premiul de 10.000 de euro. În etapa de foc, există riscul ca un mentor să rămână fără niciun concurent.

Mai multe