#Exclusiv Click!

Adrian Daminescu a împlinit azi 68 de ani. Mesajul soției, care l-a ajutat să învingă boala: „Să treci prin așa ceva, de unul singur, e imposibil!”

2 octombrie 2024 15:23   Vedete românești

Artistul Adrian Daminescu a împlinit, astăzi, 2 octombrie 2024, vârsta de 68 de ani. După ce și-a lăudat soția, într-un interviu, fiindu-i recunoscător pentru uriașul sprijin, în lupta cu teribila boală, cancer la plămâni, Dana Daminescu ne-a oferit un interviu emoționant, în exclusivitate pentru Click! Am aflat și cum vor petrece de ziua lui de naștere. 

„Nu dorește cadouri anume, îi plac cele de suflet”

De ziua de naștere a interpretului de muzică ușoară, familia îi  organizează, în această seară, o mică petrecere, acasă:

„Azi, am lucrat cu toții, așa că de-abia pe seară ne vom strânge, acasă, la o mică petrecere. Tortul l-am comandat, iar Adrian ne va găti mușchiuleț de vită, după o rețetă proprie. Nu dorește cadouri anume, îi plac cele de suflet”, ne-a spus Dana Daminescu.

„Ne-am comportat normal și în situațiile ușor dificile”

Soția celebrului cântăreț ne-a vorbit și despre perioada grea, prin care au trecut, după ce Adrian Daminescu a fost diagnosticat cu cancer la plămâni:

„Sunt o soție așa cum ar trebui să fie orice soție. Eu zic că suntem niște oameni normali și că ne-am comportat normal și în situațiile ușor dificile. În general, să treci printr-o boală e greu, dar, ca să treci prin așa ceva, de unul singur, este practic imposibil să poți traversa și să treci pe malul celălalt cu bine”.

Dana Daminescu: „Maladia este despre psihic!”

În urma problemelor de sănătate, Adrian Daminescu s-a alăturat fundației Crucea Alb-Galbenă România, care ajută și cazurile sociale grave:

„Apare în clipurile lor, a înregistrat voci și a filmat alături de terapeutul care l-a ajutat. Este prima fundație pentru seniori, ei se zbat să îi ajute pe cei bătrâni, se implică, dar au nevoie și de donații ca să poată ajuta și ei la rândul lor.

Am dat și noi drumul la o asociație, ca să putem umărul pe partea oncologică. Cei care intră în astfel de probleme medicale sunt debusolați. Dacă s-ar rezolva partea de sprijin psihologic, 50% ar fi rezolvat.

Maladia este despre psihic. Pentru asta și aparținătorii trebuie să fie sprijiniți ca să știe cum să ajute bolnavul. Eu, ca să îl sprijin pe Adrian, am citit, m-am documentat, am luat-o și pe bâjbâite, am mai stat de vorbă cu foști pacienți, care au trecut prin boală”.

Adrian Daminescu: „Soția mea este un înger pe pământ!”

Artistul, diagnosticat cu cancer la plămâni, susține că, în fața bolii, important este să fii puternic, să nu îți pierzi speranța și credința:

„Am făcut o analiză la plămâni, mi-au găsit un cancer malign, de 3 cm și jumătate, la plămânul drept, eram la limită. Sunt foarte credincios, de multă vreme, și mi-am spus așa: „Nu mi se poate întâmpla chiar mie, pentru că eu mai am multă treabă de făcut, de compus, de cântat.

Dar, da, tratamentul e îngrozitor. Acolo, în spital, poți să îți pierzi încrederea, speranța. Mai sunt și acum anume sechele, în urma tratamentului, care este iadul pe pământ! Dar, cu credință și umor, treci.

În plus, Dumnezeu mi-a trimis multe ajutoare, cadrele medicale, dar și pe soția mea pe care o iubesc foarte mult, e ca un înger pe pământ, a avut grijă să îmi iau tratamentul la timp, m-a susținut”, a menționat solistul, zilele trecute, la Antena 3, în cadrul emisiunii „De-a viaţa ascunselea cu Florentina Fântânaru”.

Mai multe