Aimee Iacobescu a murit chiar de Ziua Internațională a Teatrului. Reacția lui Alexandru Arșinel

27 martie 2018 14:03   Vedete românești
Ultima actualizare:

Teatrul românesc a pierdut încă o actriță. Aimee Iacobescu s-a stins din viață la 71 de ani, în urma unei lupte de 4 ani cu cancerul mamar. Artista a murit singură, pe un pat de spital și lipsită de speranță.

Alexandru Arșinel a fost șocat de vestea morții lui Aimee Iacobescu și regretă faptul că aceasta s-a stins înainte de a reuși să îți recupereze moștenirea. 

„Aimee a murit chiar de Ziua Internațională a Teatrului. A murit cu o mare suferință, chinuită de transformările democratice și de autoritățile din localitatea natală, pentru faptul că nu a putut să-și recupereze moștenirea. A fost o actriță extrem de talentată și de apreciată!”, a declarat Alexandru Arșinel, într-un interviu oferit telefonic pentru Kanal D. 

Aimee Iacobescu se confrunta cu probleme foarte grave de sănătate în ultimii patru ani,d e când a fost diagnosticată cu cancer. Din păcate, nu avea suficienți bani pentru a-și plăti tratamentul necesar, iar organismul începuse să îi cedeze încet, dar sigur. Luni, în data de 26 martie, ea a fost transportată la Spitalul Elias, dar medicii nu au mai putu face nimic pentru a-i prelungi viața. Astfel, s-a stins pe patul de spital și a fost găsită de medici în stop cardio-respirator. 

Cea mai mare durere a lui Aimée Iacobescu era că, după o carieră de peste 40 de ani pe prima scenă a ţării, indemnizaţia de merit la care avea dreptul prin lege nu îi era acordată de UNITER. "Aştept de aproape trei ani indemnizaţia de merit şi singura mea speranţă e acest venit care mi-ar acoperi mare parte din tratament”, spunea actriţa în 2016. Indemnizaţia de merit se acordă pe viaţă şi constă într-un venit brut neimpozabil de 2.700 de lei.

Mai multe