Alexandra Velniciuc: "Tata mi-a ţinut loc şi de mamă"

1 iunie 2019 18:38   Vedete românești
Ultima actualizare:

Actrița Alexandra Velniciuc (39 ani) și tatăl ei, actorul Ștefan Velniciuc (70 ani), poartă în suflet o mare dramă. Pe vremea lui Ceaușescu, când Alexandra avea doar patru ani, mama ei a plecat în Italia cu un contract și a rămas acolo, iar micuța a fost crescută doar de un tată persecutat politic.

Ștefan a fost retrogradat de la teatru și i-au fost interzise distribuțiile în București. Cel care l-a salvat a fost regretatul regizor Sergiu Nicolaescu care i-a oferit mai multe roluri. „După câteva luni, soția mea a sunat într-o noapte. Alexandra i-a spus mamei că o păsărică îi spune mereu că ea se va întoarce. Dar nu s-a mai întors și i-am spus adevărul. A fost greu și ar putea fi subiectul unui roman”, a spus Ștefan, la o emisiune tv. Relaţia Alexandrei cu tatăl ei a compensat însă lipsa mamei.

„Mama a plecat în străinătate cu un contract, dar nu s-a mai întors. Și-a refăcut viaţa acolo, dar nu a uitat de mine. Acum suntem în relaţii bune. Tata mi-a ţinut loc şi de mamă. Nu-i uşor să creşti fără unul dintre părinţi. Am avut şansa să cresc într-o familie frumoasă”, a spus Alexandra la Kanal D. 

Mai multe