Alexandru Arşinel, 50 de ani de iubire cu fata de la ştrand

2 aprilie 2016 23:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Alexandru Arşinel (76 de ani) vrea să „fure startul” şi să sărbătorească Nunta de Aur cu doi ani mai devreme. Actorul s-a căsătorit cu Marilena în vara lui 1968, însă ei nu ţin cont de ziua nunţii, ci de ziua în care s-au cunoscut. De altfel, şi pe verighetele celor doi este trecută această dată.

Despre soţie şi familie, maestrul Alexandru Arşinel vorbeşte rar, iar când îşi deschide sufletul vocea îi tremură de emoţie. Romantic incurabil, Arşinel a decis să îi facă o surpriză femeii care îi este alături de jumătate de secol, şi care i-a dăruit doi băieţi. În vara aceasta, mai exact în luna august, va organiza o petrecere în avans pentru a sărbători Nunta de Aur.

Actorul a luat această decizie, convins fiind că merită să celebreze ziua în care şi-a cunoscut soţia, şi nu pe aceea în care Marilena a devenit doamna Arşinel: ”Nu am pus încă la punct detaliile, dar avem timp la dispoziţie, până atunci”, ne-a spus el, încântat de eveniment. Alexandru Arşinel  a povestit, în cartea lui ”Alexandru Arşinel, de la Dolhasca pe... Calea Victoriei”, lansată în 2012, despre povestea lor de dragoste.

„La un moment dat, am văzut o fată a cărei imagine m-a hipnotizat, mi s-au lipit ochii de ea ca de un magnet. Nu am mai putut efectiv să îmi iau ochii de la ea. M-am apropiat şi am întrebat-o cum o cheamă, dar nu mi-a răspuns. Am plusat şi am întrebat-o: «Dar ce ai face dacă m-aş îneca?». S-a întors spre mine, mi-a zâmbit, dar tot nu mi-a răspuns!”. După ce s-au căsătorit, începutul a fost greu, cu lipsuri. Au locuit o vreme într-o cameră, fost loc de „rendez-vous”, cu baia pe hol, la comun. Acolo s-a născut primul lor fiu, Bogdan. „Am păcălit-o! Cred că merita un bărbat mai bun decât mine, în sensul că n-am fost întotdeauna lângă ea când a trebuit. Întâlnirea cu Marilena a fost un semn dumnezeiesc!”, a mai menţionat Alexandru.

Ei au peste 50 de ani de când s-au căsătorit

  • Carmen Stănescu (90 de ani) şi soţul ei, Damian Crâşmaru (85 de ani), s-au cunoscut la teatru. Actriţa avea o carieră de 10 ani în spate, iar actorul era proaspăt absolvent de facultate. În piesa „Doamna nevăzută“, Damian Crâşmaru se îndrăgostea de Carmen Stănescu. Doar că îndrăgosteala lor a fost una cât se poate de reală, totul pornind de la pofta cu care actriţa a mâncat sandvişul oferit de tânărul actor.
  • Anul acesta, cei doi aniversează 58 de ani de căsnicie.
  • Ileana Stana Ionescu (79 de ani) şi Andrei Ionescu formează cel mai longeviv cuplu de actori. S-au întâlnit tot pe scenă, în urmă cu 60 de ani, şi de atunci sunt de nedespărţit, iar în 2007 au sărbătorit nunta de aur. S-au cunoscut la Reşiţa, acolo unde actriţa Ileana Stana juca primul rol al vieţii ei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei i-a fost iubit în piesă, şi, cum a fost dragoste la prima vedere, cei doi au devenit iubiţi şi dincolo de scenă.
Mai multe