Alexandru Ciucu dă sfaturi copiilor defavorizaţi

1 octombrie 2014 10:12   Vedete românești
Ultima actualizare:

Alexandru Ciucu (38 de ani) a fost invitatul special al Centrului Comunitar Generaţii, proiectul Fundaţiei Principesa Margareta a României, pentru a le vorbi copiilor despre importanţa alegerii meseriei potrivite în viaţă.

Alexandru Ciucu s-a întâlnit cu zeci de copii şi adolescenţi provenind din familii monoparentale, cu situaţie financiară dificilă sau din centre de plasament, cărora le-a povestit despre cum a ales şi a dezvoltat cariera în lumea modei masculine, pornind de la un hobby care a ajuns un business de succes. Ciucu creează astăzi costume chiar și pentru reprezentaţii caselor regale europene.

„Este cea mai frumoasă meserie din lume, după cea de actor”, le-a spus Alexandru, povestind despre motivaţia care l-a însoţit în toată aceasta perioadă, dar şi despre provocările pe care le-a întâmpinat de-a lungul timpului.

Designerul vestimentar a subliniat cât de important este ca fiecare copil să înveţe şi să iubească o meserie şi să lupte să ajungă cineva în viaţă. „M-a fascinat dintotdeauna să stau de vorbă cu cei mici, dar, de când am devenit tată, simt o responsabilitate mult mai mare atunci când mă întâlnesc cu ei, mai ales dacă se iveste ocazia să îi povăţuiesc pe ce drum să apuce. Multumesc Fundaţiei Principesa Margareta a României pentru că desfăşoară astfel de programe, pe care le consider foarte utile pentru România de mâine şi pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o", a declarat Alexandru Ciucu.

Acesta nu este singurul proiect educațional destinat copiilor în care Alexandru Ciucu s-a implicat de-a lungul timpului. În urmă cu ceva timp, designerul a fost gazda proiectului „Seri de poveste”, iniţiat de Fundaţia Pricipesa Margareta a României, prin care i-a îndemnat pe cei mici să citească poveşti şi să intre în atmosfera basmelor nemuritoare.

Mai multe