«Am dormit pe podea lângă Jean, ca să-i dau energie după operaţie»

17 octombrie 2016 21:51   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ileana Badiu (41 de ani) a suferit un şoc, în urmă cu trei săptămâni, când a aflat că Jean, Golden Retriever-ul ei la care ţine ca la ochii din cap, a fost diagnosticat cu cancer. Nimeni nu-i mai dădea mari şanse de supravieţuire.

Un doctor veterinar s-a oferit să-l opereze, însă doar în prezenţa unui chirurg cardiolog, astfel că soţul Ilenei, Cătălin Badiu (40 de ani), medic specializat în Germania, n-a stat o clipă pe gânduri şi a intrat în sala de operaţie.

Emoţiile au fost foarte mari pentru Cătălin, căci viaţa prietenul său drag se afla în mâinile lui. Cinci ore a durat delicata intervenţie chirurgicală, desfăşurată pe 6 octombrie, la Centrul de Endoscopie şi Chirurgie Minim Invazivă Veterinară. Ileana a stat pe holurile clinicii şi s-a rugat neîncetat, iar noaptea a dormit pe podea lângă Jean, pe care îl are de 12 ani: “Am vrut să-i dau din energia mea”, spunea ea atunci.

Femeia i-a mulţumit public partenerului de viaţă: “Doctorii sunt Dumnezei! Mulţumesc soţului meu că după ce salvează vieţi omeneşti, a salvat-o şi pe cea a căţelului nostru. Mulţumesc doctorului Alexandru Vasilescu, care în loc să se ducă acasă să-şi vadă copilul a venit să-l opereze pe Jean, mulţumesc doctorului Cristian Negoiţă care a venit aici lăsându-şi copiii singuri acasă”.

Sasha (6 ani), fiul soţilor Badiu, este în al nouălea cer că prietenul lui de joacă a revenit acasă. Ileana le este însă recunoscătoare şi internauţilor care şi-au adus câinii din aceeaşi rasă ca să doneze sânge pentru Jean, când a avut nevoie de perfuzii, dar şi pentru încurajări. Toată ţara s-a mobilizat şi a urmărit, pe Facebook, emoţionanta poveste: „Căţelul meu e bine acum, stă pe picioarele lui de câine amărât, mănâncă, i-am dat şi mici, nu mai are tuburi de dren. Miracolele există! De la acest câine am învăţat asta”, a mai scris celebra lui stăpână.

Cătălin Badiu este chirurg cardiolog

Ileana, care acum lucrează ca manager la o importantă firmă de comunicare, nu a părăsit showbiz-ul, fiind o prezență permanentă la evenimentele mondene. A cochetat și cu televiziunea, în urmă cu nouă ani, când a prezentat la Antena  2 emisiunile ”Firu-n patru” și ”Răi, da’, buni”. A fost căsătorită, în perioada 2001-2004, cu fostul mare jucător de tenis Dinu Pescariu. Pe 2 august 2008 i-a jurat credință veșnică chirurgului cardiolog Cătălin Badiu, stabilit la vremea aceea în Germania.

Mai multe